OnePlus 6 má problémy s adaptivním jasem

OnePlus 6 má problémy s adaptivním jasem
2018-07-30T08:54:54+02:00
• 30. 7. 2018
4

V poslední době se na Redditu začaly objevovat zprávy o tom, že OnePlus 6 má nový problém. Někteří uživatelé si začali stěžovat na problém s displejem, který se týká adaptivního jasu. Podle nich toto nastavení u posledního modelu od OnePlus způsobuje blikání displeje na přímém slunečním světle.

Adaptivní jas způsobuje problikávání

Podle zpráv na Redditu to vypadá, že uživatelé tento bug zažívají na přímém slunečním světle, kdy s telefonem stačí byť jen trochu pohnout. Následně kvůli této chybě displej přeskakuje mezi dvěma nastaveními jasu, a způsobuje tak tuto chybu. Uživatelé, kteří tuto chybu zaznamenali, uvedli, že je nejvíce patrný, když je na displeji převážně bílý nebo pestrobarevný obsah.

Tento bug se objevil s příchodem OxygenOS verze 5.1.8. Bohužel, následující verze 5.1.9 nic nevyřešila. Jeden z uživatelů na Redditu ovšem poznamenal, že mu k vyřešení tohoto problému stačilo promazat cache paměť. Tedy alespoň prozatím.

Společnost OnePlus už údajně kontaktovala jednoho z uživatelů Redditu, a vyžádala si záznamy z telefonu spolu s nahrávkou displeje. Je tedy dobré vidět, že výrobce o problému ví a snaží se ho nějak řešit. Uklidňující na celé této záležitosti ale zůstává, že se tato chyba objevila pouze na některých OnePlus 6 zařízeních, a že uživatelé mohou vždy funkci adaptivního jasu vypnout.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Jan Čermák

30. 7. 2018, 11:10

si tak rikam jestli ma dotekomanie nejaky special odmeny za to ze hejti oneplus.. kdyz se tu objevi clanek ohledne OP vzdy je to negativni..

David Pilař

30. 7. 2018, 12:36

To rozhodně není pravda. Pravidelně píšeme i pozitivní zprávy o aktualizacích, nových funkcích, výhledy do budoucna… A mimochodem, jelikož jsem osobně již od vzniku členem Closed Beta skupiny, nemám moc potřebu „hejtit“, naopak se aktivně podílím na tom, aby toho k hejtění bylo co nejméně :)

cash paměť?

David Pilař

30. 7. 2018, 9:39

Díky, opraveno :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat