LineageOS přináší nové funkce a rozšiřuje podporu zařízení

LineageOS přináší nové funkce a rozšiřuje podporu zařízení
2018-07-23T17:32:20+02:00
• 23. 7. 2018

Zdroj: LineageOS

2

LineageOS je operační systém založený na Androidu. Vývojáři ho vyvíjí jen pro některé telefony, a tak je dostupný pouze na hrstce zařízeních. LineageOS se oproti standardním verzím Androidu liší například designem, má rovněž několik funkcí navíc, které běžně Android nemá. Díky tomu, že se o vývoj stará komunita nezávislá na Googlu, je v systému implementováno mnoho vychytávek, jejichž využití umožňuje především tzv. rootnuté zařízení.

Vůbec poprvé, když jsme o Lineage OS slyšeli, byl nový operační systém dostupný pouze na několika modelech s Androidem 8.1. Podpora se však pomalu a jistě rozšiřuje. Vždyť na začátku tohoto měsíce vývojáři prohlásili, že LineageOS je 100 % optimalizovaný i pro nové OnePlus 6. Celkově je systém dostupný na na více než 20 telefonech. Kompletní seznam si můžete přečíst ZDE.

LineageOS a nové funkce

Vývojáři LineageOS nedávno publikovali novou aktualizaci, která přináší hned několik zajímavých změn. Tak například aplikace Nastavení oblékla nové rozhraní Trust. V rychlém nastavení přibyla dokonce funkce, jež zobrazuje využití dat (podobně jako v Androidu Nougat). Uživatelé se ale dočkali i menších detailních změn, jako je třeba možnost přizpůsobit si ikony signálu či použití černého uživatelského rozhraní. 

Ještě zajímavější zprávou je, že společnost LineageOS plánuje vyvinout vlastní recovery mód, jako je například TWRP. A poslední důležitou novinkou je podpora dalších zařízení. Nově se dostupnosti dočkali majitelé Galaxy S5 či Lenovo P2. 

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

maros krajicek

23. 7. 2018, 21:09

Každá druhá žebra už má Oreo, iba Lineage Nugat, mám to na mojej Motorole moto x style, všetko šlape ako má, nesťažujem si ale už tam dávno malo byť O

Milan Šubrt

23. 7. 2018, 18:08

Nedávno jsem zkoušel na Xiaomi mi A1 a nějaký vlastní recovery už to mělo. Jako twrp to nevypadalo. Bohužel má tahle ROM na tomto telefonu problém se signálem, stejně jako ostatní custom ROM.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat