HTC Exodus si bude rozumět s kryptoměnami

HTC Exodus si bude rozumět s kryptoměnami
2018-05-15T18:27:57+02:00
• 15. 5. 2018
1

V posledních pár letech se zvětšuje trh s kryptoměnami a asi jste už slyšeli, co se děje kolem nejslavnější z nich – Bitcoinu. V podstatě se jedná o digitální měnu, kterou lze na některých místech platit. Tyto měny si můžete těžit s využitím domácích prostředků (dnes již velmi pomalé) anebo s nimi obchodovat. Zřejmě se tato problematika zalíbila HTC natolik, že plánuje vytvoření smartphonu HTC Exodus, který si bude umět poradit s kryptoměnami.

HTC Exodus

Novinka ponese název HTC Exodus a bude mít zabudovanou elektronickou peněženku společně se speciálním bezpečnostním hardwarem s podporou kryptoměn. Součástí budou i decentralizované aplikace.

HTC uvádí, že se bude jednat o smartphone s technologií blockchain. Phil Chen, který stál za virtuálními brýlemi Vive, převezme odpovědnost a povede novou divizi, která vytvoří tento smartphone.

„Blockchain speciální druh distribuované databáze uchovávající neustále se rozšiřující počet záznamů, které jsou chráněny proti neoprávněnému zásahu jak z vnější strany, tak i ze strany samotných uzlů peer-to-peer sítě“, wikipedie

Všechny smartphony HTC Exodus zároveň budou tvořit síť blockchain. Již nyní se ví, že Exodus mobily budou podporovat kryptoměny jako Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity a další.

HTC Exodus

Dokonce se zvažuje, že uživatel bude moci platit přímo mobilním telefonem s využitím těchto kryptoměn. Nyní si musíme počkat, kdy dojde na samotné představení, jaká bude cena, specifikace a také jak bude novinka přijata veřejností.

Možná se na tchajvanskou společnost jedná až o příliš velké sousto. Možný by bylo lepší, kdyby se výrobce soustředil na běžné smartphony a dostal se do lepších finančních výsledků.

Zdroje: thenextweb.com, kryptomagazin.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jana Loucká

16. 5. 2018, 13:42

Vau, tak to zní dobře. Už teď se těším až přijde tento mobil na trh. Sice bude stát asi trochu víc, ale doufám že se cena brzo ustálí a budu moci svoje dvě měny nakoupané na ccshop mít uložené na peněžence přímo v mobilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat