Konec nových mobilů se systémem Android 7 Nougat

Konec nových mobilů se systémem Android 7 Nougat
2018-04-25T07:44:27+02:00
• 25. 4. 2018
4

Výrobci mobilních telefonů zpravidla nabízejí u nejvyšších řad co nejaktuálnější verzi Androidu při začátku prodeje. Najdou se ale tací, co implementují třeba rok starou verzi. Příkladem mohou být nedávné novinky od Meizu, které mají v základu Android 7 Nougat. Můžeme se jen ptát, proč rovnou nenasadili Android Oreo, ale zjevně nemají svou nadstavbu ještě přizpůsobenou pro novější systém.

Google zařízl Android 7 Nougat

Google se snaží donutit výrobce, aby nasazovali novější verze systému, a to nejen v rámci aktualizací. Například v jeho certifikačních programech a testech jsou podmínky, které stanovují, že mobilní telefon, tablet nebo jiné zařízení s Androidem musí třeba mít nějakou minimální verzi systému.

Nyní se dozvídáme, že v březnu přestal Google certifikovat novinky s Android 7 Nougat. To znamená, že pokud chce výrobce certifikované zařízení s dostupnosti služeb od Googlu, musí mít například smartphone minimálně Android 8 Oreo. Jinak řečeno, v tuto chvíli již neprojde přes certifikaci Android 7 Nougat.

Android Statistika – Oreo se blíží k 5 %

Na jednu stranu je to dobře, ale na druhou to neznamená, že se letos nedočkáme novinek s touto verzí Android. Klidně je možné, že výrobci již mají certifikované zařízení z března, ale k představení dojde až později v tomto roce. Opět lze uvést jako příklad Meizu. Smartphony byly představeny v dubnu a stále mají Android 7 Nougat.

S největší pravděpodobností se bude Nougat objevovat jen na levnějších mobilech, nebo zařízeních od méně známých výrobců. Možná by nebylo od věci, kdyby Google změnil ukončení certifikace určité verze Androidu dříve, nebo změnil nějakým způsobem strategii, aby firmy mohly rychleji nasazovat do novinek novější systém.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

A já čekám dlouho na upgrade

Daniel Votruba

25. 4. 2018, 10:21

Vtipný … takže telefony co mají max 6 mají proste smůlu a můžou je zahodit protože ceny půjde rapidně dolu :)))) ještě ze mám 4 mesic už Apple tam tohle fakt není takovéhle problémy .. příští ze jsem byl 12let uživatelem androida ale přesně tahle věc me promluvila odejít od androidu jako primárního systému na telefonu

Ota Navrátil

25. 4. 2018, 8:02

5% Oreo, z toho asi většina 8.0. A za chvíli vyjde P. Moc se to Googlu nedaří prosadit.

Filip Eliáš

25. 4. 2018, 7:48

kdyby Google necertifikoval zařízení se starší verzí androidu po vydání nový verze bylo by hned po problému.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat