Zprávy pro Android si na KitKat už nenainstalujete

Zprávy pro Android si na KitKat už nenainstalujete
2018-03-14T06:47:07+02:00
• 14. 3. 2018

Není neobvyklé, že vývojáři čas od času změní minimální verzi systému Android vyžadovanou jejich aplikací. Zpravidla se takto děje tehdy, když konkrétní verze systému je u minima uživatelů. Většinou se jedná o velmi malá procenta a tudíž již není ekonomické podporovat starší Androidy. Google udělal takovou změnu u aplikace Zprávy pro Android.

Zprávy pro Android

Google odřízl 12 % uživatelů

Zprávy pro Android nyní vyžadují minimální verzi API 21, což je systém Android 5.0 Lollipop. Moc bychom se takové změně nedivili, kdyby Android 4.4 KitKat měl minimální zastoupení. Ve skutečnosti, aspoň podle posledních statistik, má tuto verzi systému 12 % majitelů s Androidem.

Když k tomu připočítáme ještě starší verze systému, tak aplikace Zprávy pro Android není dostupná pro 17,7 % uživatelů Androidů. Samozřejmě se tím myslí aktuální nová verze. Pakliže již máte Zprávy pro Android na svém zařízení, budete moci aplikaci nadále používat, jen již nedostanete nové aktualizace a časem se může být aplikace nepoužitelná vzhledem k jiným aktualizacím.

Zprávy pro Android 3.0

Aktuálně je k dispozici verze 3.0, která přináší jen minimum novinek, aspoň těch viditelných  a využitelných v Česku. V brzké době by mělo například dojít k aktivaci možnosti zobrazení zaslaného snímku přímo v notifikacích, respektive zobrazení, kolik jich bylo celkově zasláno. Dále se pravděpodobně objeví rozšířené možnosti pro placení.

Zajímavou novinkou bude možnost posílání zpráv přes WiFi, ale tato funkce zřejmě bude omezena na operátory, kteří zavedou podporu, nebo se bude týkat jen Project Fi od Googlu.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat