SideSqueeze – přidejte do svého mobilu akci po zmáčknutí rámu

SideSqueeze – přidejte do svého mobilu akci po zmáčknutí rámu
2018-03-27T07:48:55+02:00
• 27. 3. 2018

Na trhu s mobily najdete nejrůznější vychytávky, kterými se snaží výrobci zaujmout případné zákazníky. Pakliže se jedná o softwarové funkce, často se dočkáme alternativní aplikace, která přinese podobné možnosti pro většinu zařízení. V případe hardwarových vymožeností to již není vůbec obvyklé, spíše výjimečné. Nyní ale můžete pomocí aplikace SideSqueeze přidat akci po zmáčknutí smartphonu.

SideSqueeze

Na trhu najdeme jen pár „mačkacích“ smartphonů. První se objevily od společnosti HTC a v tuto chvíli stejnou funkcí disponují nové Pixely 2 od Googlu, na kterých spolupracovalo HTC. Avšak díky aplikaci SideSqueeze můžete přinést podobnou funkcionalitu i na taková zařízení, která nemají rám vybavený o speciální senzory zmáčknutí.

Aplikace využívá data z barometru, přičemž samotný mobil musí být voděodolný. Tvůrci uvádí, že to jsou jediné dvě hlavní podmínky, bez kterých aplikace nefunguje. Díky jejich algoritmu dokáží na základě získaných dat zjistit, jestli došlo ke zmáčknutí smartphonů a jakou silou. Je zde ještě jedna podmínka v podobě minimální verze systému Android, potřebujete aspoň 7.0.

Po nainstalování můžete přidat událost na zmáčknutí při vypnutém/zapnutém displeji, na uzamčené obrazovce či na domácí obrazovce, ale zde je vyžadována akce skrze ADB (návod je v aplikaci). Také jsou podporovaná dlouhá stisknutí a nebo silnější.

SideSqueeze

SideSqueeze je v základu zdarma, ale některé funkce jsou omezeny jen pro placenou variantu, za kterou si vývojáři účtují 1,99 dolarů (cca 40 Kč). V tuto chvíli jsme nemohli otestovat tuto novinku. Pokud se tak rozhodnete vy, dejte nám vědět v komentářích, jestli funguje na vašem zařízení. Vývojáři garantují funkčnost na mobilech Samsung Galaxy S8(+) a Note8, ale vše by mělo fungovat, pakliže váš mobil splňuje podmínky.

logo-app SideSqueeze (Unreleased) Pocketdevelopers Zdarma ANDROID

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat