BlackBerry začíná licencovat zařízení třetích stran

BlackBerry začíná licencovat zařízení třetích stran
2018-03-09T13:40:52+02:00
• 9. 3. 2018

Vzhledem k tomu, že se BlackBerry již dále nevěnuje výrobě telefonů, soustředí se především na software. Od září loňského roku dokonce začala firma licencovat své bezpečnostní technologie pro mobilní telefony a další chytrá zařízení třetích stran.

Po loňské smlouvě s čínskou společností NTD nyní přichází další smlouva, a to konkrétně s firmou ze Švýcarska, Punkt Tronics AG. Ve smlouvě jde o licencování technologií značky „BlackBerry Secure“.

Díky této smlouvě bude moci Punkt vyrábět produkty, které budou mít vysokou míru zabezpečení, a to díky integraci  bezpečností technologie kanadské firmy. Zároveň zařízení dostanou certifikát již výše zmíněné značky. Výrobky budou připraveny k bezpečnému připojení, ať už k domácím a nebo podnikovým sítím.

BlackBerry synonymem bezpečnosti

„Pokud nás rok 2017 něco naučil, tak to, že každé zařízení potřebuje ochranu, protože k jeho zneužití bude docházet  čím dál častěji. Tím se cybersecurity stává starostí pro každou domácnost nebo podnikání. Výrobci jako Punkt si uvědomují důležitost zabezpečení, a proto spolupracují s naší firmou,“ řekl Alex Thurber, GM a SVP kanadské firmy.

Díky bezpečností technologii BlackBerry v našich prémiových zařízeních můžeme zákazníkům nabídnout nejvyšší možnou míru zabezpečení, a to bez kompromisů v jednoduchosti moderního designu,“  oznámil generální ředitel a zakladatel společnosti Punkt Tronics AG, Petter Neby.

S licencí BlackBerry Secure budou moci výrobci zákazníkům nabídnout zařízení s hluboko zabudovaným zabezpečením pomocí vlastního softwaru a aplikací.

Zabezpečení od kanadské firmy je tou nejbezpečnější a nejkomplexnější platformou pro připojení osob, zařízení, procesů a systémů. Licence dodává produktům vysoce zabudované ochranné řešení, které obsahuje software a aplikace. Zařízení tak dostanou nejvyšší možnou bezpečnost ve své třídě a tím tak ochranu soukromí koncových uživatelů před jejich zneužitím.

Společnost přenechala svou licenci na výrobu hardwaru čínské firmě TCL. Ta nyní vyrábí a prodává chytré telefony pod značkou BlackBerry. K tomuto kroku se kanadská firma rozhodla poté, co začala být úspěšnější v oblasti softwarové licence.

Zdroje: ubergizmo.com, global.blackberry.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat