Samsung Galaxy S9 bude stát 841 eur, Galaxy S9+ je podstatně dražší aktualizováno

Samsung Galaxy S9 bude stát 841 eur, Galaxy S9+ je podstatně dražší [aktualizováno]
2018-02-22T17:55:22+02:00
• 22. 2. 2018
1

Aktualizováno 22. 2.

Už tento víkend se dočkáme oficiálního uvedení top modelů od Samsungu. V podstatě jsme se dozvěděli vše podstatně díky únikům a spekulacím, ale nyní se objevil nová informace na Twitter účtu Evana Blasse (@evlekas). Konkrétně se dozvídáme evropské ceny. Základní model Galaxy S9 bude stát 841 eur, což je v přepočtu přibližně 21 300 Kč. Vybavenější model Galaxy S9+ pak přijde na 997 eur, tedy cca 25 300 Kč.

Nyní je otázka, jak moc se budou lišit české ceny. Samozřejmě se jedná zatím o nepotvrzené informace a vše podstatné se dozvíme na veletrhu MWC v Barceloně, kam vyráží i náš tým.

Aktualizováno 21. 2.

Tiskové rendery nadcházejících top modelů od Samsungu již unikly, stejně jako některé fotografie. Nyní se o další várku obrázků postaral sám Samsung, a to skrze svou vlastní oficiální aplikaci k samotné události. V XDA Developers se podívali do útrob aplikace a objevili funkci, která dá příležitost každému uživateli se podívat, jak budou novinky Galaxy S9 a Galaxy S9+ vypadat.

logo-app UNPACKED 2018 Samsung Mobile Event Zdarma ANDROID

Konkrétně bude možnost se podívat na smartphone v rozšířené realitě. Aplikace umožní zobrazit zařízení ve vašich rukou skrze foťák aktuálně používané mobilu. Dokonce se podařilo modifikovat aplikaci, abychom nemuseli čekat na oficiální spuštění této funkce. Výsledek vidíte níže.

 

Aktualizováno 19. 2.

Představení nových top modelů od Samsungu se blíží, čemuž odpovídá i četnost úniků. Nyní se dostaly na internet tiskové rendery, přičemž jsou k dispozici i náhledy marketingových materiálů. Kromě podoby novinek se potvrzuje přítomnost vylepšeného foťáku u obou verzí a také použití stereo reproduktorů.

 

Aktualizováno 15. 2.

Samsung v tomto týdnu zveřejnil první tří videa lákající na nový top model. Každé z nich je určeno k prezentování jedné z funkcí nebo vlastností. Můžete si všimnout, jak výrobce upozorňuje na rychlost, fotografické schopnosti a 3D emoji. Případně se můžete podívat na delší video, které bylo publikováno na Twitteru.

Původní článek 14. 2.

Již brzy dojde k oficiálnímu odhalení nových vlajkových lodí společnosti Samsung. A jak jsme za ta léta zvyklí, spekulace před odhalením sílí. Není proto divu, že se nyní na internetu objevila nová informace potvrzující hlavní novinky Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus.

Podle zahraničního serveru ETNews bude největším tahákem letošních modelů značky Samsung tzv. 3D emoji a stereofonní reproduktory. Ve zprávě bylo mimo jiné uvedeno, že 3D emoji v podání jihokorejského výrobce bude pokročilejší než Animoji od Applu, kterého jsme se poprvé dočkali při představení iPhonu X.

Nová funkce Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus bude taktéž 3D charakteru. V praxi bude fungovat na podobném principu, jako právě „konkurenční“ Animoji. To znamená, že fotoaparát bude sledovat pohyby uživatele, které se následně pokusí napodobit. 3D emoji údajně obsahují i zvířecí podobu, kterou bude možné sdílet s přáteli.

Galaxy S9 nenabídne jen 3D emoji

Na začátku tohoto roku společnost Samsung odhalila svůj nový čip Exynos, který má podle všeho „realistické filtry pro sledování tváře“ a silnější zabezpečení pro odemknutí zařízení díky rozpoznání obličeje. Samsung není v tomto ohledu první, který se snaží přinést podobnou funkci Animoji. S podobnou myšlenkou si pohrává také firma Honor.

Specifikace Exynos 9810

  • druhá generace 10nm výrobního procesu FinFET
  • 4x 2,9 GHz Exynos M3 + 4x ARM A55
  • Mali G72MP18 GPU
  • LTE Cat.18 6CA
  • 4×4 MIMO a 256-QAM
  • podpora přehrávání a nahrávání UHD videí při 120 snímcích za sekundu
  • 10-bit HEVC a VP9

Samotným vrcholem Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus budou také stereo reproduktory. Ty pravděpodobně budou umístěny v horní a spodní části telefonu. Reproduktory by měly být vyrobeny společností AKG, kterou mimo jiné Samsung nově vlastní.

Oba modely budou odhaleny již 25. února na Mobile World Congressu v Barceloně (MWC). Za celou dobu jsme dokázali získat mnoho informací. Pokud vás tedy zajímají hardwarové specifikace, můžete si přečíst náš článek ZDE. Fotoaparát Galaxy S9 nabídne mimo jiné opravdu skvělé možnosti. Fotoaparátu jsme se rozhodli věnovat hned celý článek.

Zdroje: theverge.com, fonearena.com, fonearena.com, xda-developers.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

To už je na hranici zlodějny a to opomíjím problémy které s novými modely přicházejí. Odflinknuté

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat