Apple vydal iOS 11.2.5, zaměřuje se na Siri a VoiceOver

Apple vydal iOS 11.2.5, zaměřuje se na Siri a VoiceOver
2018-01-24T19:14:47+02:00
• 24. 1. 2018

Společnost Apple oficiálně zveřejnila novou aktualizaci pro svůj operační systém iOS. Jedná se o verzi s číselným označením 11.2.5 a přináší důležité novinky týkající se nejen podpory inteligentního reproduktoru HomePod, který bude k dostání 9. února.

Kromě přidání podpory pro Homepod se v tomto instalačním balíčku nachází také hned celá řada funkcí souvisejících právě s reproduktorem, jako jsou zpravodajské podcasty pro hlasovou asistentku Siri a nové hudební rozhraní spolu s opravami chyb a vylepšeným zabezpečením.

iOS 11.2.5 a nové možnosti Siri

Když se nyní uživatel zeptá Siri o novinkách dnešního dne prostřednictvím „Hey Siri“, nová funkce umožňuje osobnímu asistentovi poskytnout takzvané podcastové zprávy ze zdrojů, jako je NPR, Fox News, CNN nebo The Washington Post. Siri tak poskytne generické novinky z výše uvedených zdrojů, navíc jej můžete požádat o více specifické informace o tématech, jako je sport, podnikání a hudba.  

Sportovní informace poskytuje například ESPN nebo NBC, obchodní zprávy Bloomberg nebo CNB, a hudební novinky pak Apple Music Beats 1. Zpravodajské informace prozatím Siri poskytuje pouze na území Spojených států amerických, Austrálie a Velké Británie. Navíc jej uživatelé budou moci používat v zemích, kde se HomePod začne prodávat (v únoru). Obsah bude, alespoň prozatím, dostupný pouze v anglickém jazyce.

Novinky na území ČR

Jedinou významnou změnou, která zasáhla i Českou republiku, je nové uspořádání ovládacích prvků zvuku. Při přístupu k hudebnímu widgetu na iPhonu či iPadu, když tedy použijete 3D Touch nebo stisknete ikonu v pravé horní části, jsou všechny dostupné zdroje hudby uvedeny jako samostatné dlaždice.

Klepnutím na některý ze zdrojů zvuku, jako je například Apple TV, lze přehrávat hudbu v zařízení a ovládat jej odděleně od iPhonu. Pomocí této funkce můžete poslouchat hudbu na jednom zařízení, jako je Apple TV, aniž byste narušili přehrávání iPhonu.

Instalační balíček také přináší novou funkci v rámci VoiceOver pro usnadnění přístupu v zařízeních iOS, což uživatelům umožňuje jednodušší ovládání hudby a zároveň zjistí stav baterie AirPods.  Aktualizaci můžete vyvolat v nastavení -> obecné -> aktualizace software.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat