Apple A12 by mohlo vyrábět jen TSMC

Apple A12 by mohlo vyrábět jen TSMC
2018-01-10T19:45:28+02:00
• 10. 1. 2018

Novou generaci procesoru A12 by měla dostat za úkol vyrobit pouze společnost TSMC, přestože v posledních několika letech docházelo k rozdělení mezi Samsung a právě TSMC. Tchajwanský výrobce převezme výrobu ihned poté, co Apple dokončí samotný vývoj čipové sady pro nadcházející iPhone. Stane se tak údajně z důvodu, že Samsung aktuálně nemá dostatečné výrobní kapacity pro 7nm výrobní proces.

TSMC rovněž hraje do karet fakt, že má objednávky k výrobě procesoru s využitím 7nm technologie již od 40 různých zákazníků a určitě musí mít celý proces více dotažený k bezchybnosti. Mimochodem získanou exkluzivitu k výrobě čipu Apple A12 potvrzuje několik nezávislých zdrojů z oblasti průmyslu. Aby si TSMC udrželo potřebný tlak na konkurenční Samsung, tak mají jasné plány pro nadcházející 3 roky.

Souběžně vyvíjejí 5nm a 3nm výrobní technologii. Připravovanou továrnu mají otevřít v první polovině příštího roku a zde budou testovat výrobu procesorů pomocí 5nm technologie. Potom v roce 2020 chtějí rozjet výrobu procesorů na 3nm technologii. Pro připomenutí si zaslouží zmínku čipová sada A11 také z dílny TSMC vyráběna 10nm procesem, která podává znatelně větší výkon oproti předchozí generaci.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat