Dotekomanie.cz

Android 8.1 ukáže „rychlost“ WiFi než se k ní připojíte

Google v rámci představování novinek kolem Androidu 8.1 zmínil, že brzy bude dostupná informace o rychlosti otevřených WiFi sítí. Nyní oficiálně oznámil, že se tato funkce objeví na zařízeních se systémem Android 8.1. Bohužel takových mobilů není příliš mnoho a v podstatě se nabízí jen na Pixel a Nexus smartphonech.

V rámci nastavení WiFi se začíná objevovat menší informace o rychli konkrétní sítě. Google vše ponechal na jednoduchém popisu a neuvádí konkrétní rychlost v jednotkách. Konkrétně tedy můžete ještě před připojením vidět následující označení:

Pokud chcete tuto funkci vypnout, musíte tak učinit v nastavení systému: Síť a internet > Wi-Fi > Předvolby Wi-Fi > Rozšířené > Poskytovatel hodnocení sítí > Žádný.

Google dodává, že popisek se může měnit i v závislosti na síle signálu. Jedná se tak vlastně o bonus, jenž využijete v momentu hledání rychlé WiFi sítě. Informace o rychlosti se neobjevuje u uzavřených sítí.

Je nutné podotknout, že na otevřené WiFi síti musíte být opatrnější, jelikož může docházet ke sledování posílaných informací, případně lze docílit i odcizení dat. Abyste se lépe zabezpečili, měli byste v takových momentech používat VPN (virtual private network – Virtuální privátní síť).

Uvidíme, jestli se Google rozhodne zavést tuto novinku i na starších Androidech skrze aktualizaci Google Služeb prostřednictvím Obchodu Play.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version