Zanco Tiny T1 – nejmenší telefon na světě

Zanco Tiny T1 – nejmenší telefon na světě
2017-12-31T11:00:37+02:00
• 31. 12. 2017
1

Nejmenší na světě, ale přitom plnohodnotný telefon od firmy Zini Mobiles jde zcela proti současnému trendu, kdy se hlavní výrobci předhání v nasazování nejmodernějších technologií do svých zařízení. Přes crowdfundingovou kampaň na známém Kickstarteru nabízejí nový model Tiny T1 pod značkou Zanco. Mobilní novinka vskutku překvapí miniaturními rozměry, takže si může klidně najít místo i na vašich klíčích.

Přední část byla vybavena 0,49palcovým OLED displejem s rozlišením 64 x 32 pixelů a několika fyzickými tlačítky, která jsou v dnešní době spíše jen v ústraní. Avšak ty vyžadují maximální přesnost, protože je využijete při vytáčení hovorů nebo psaní SMS zpráv. Vnitřní část vyplňuje 32MB paměť RAM a interní úložiště o velikosti 32 MB bez možnosti dalšího rozšíření. Celková hmotnost se zastavila u rekordní hranice 13 gramů.

Baterie s kapacitou 200 mAh slibuje výdrž přes 3 dny a nabíjení probíhá pomocí microUSB portu. Dále telefon podporuje SIM karty typu nano, pojme 300 kontaktů v seznamu, pamatuje si posledních 50 hovorů a 50 SMS zpráv. Každopádně funguje pouze na 2G sítích. Prodejní cena startuje na 50 dolarech (tj. cca 1 064 Kč) s tím, že expedici chtějí zvládnout během května příštího roku. Necelých 14 dnů stále zbývá do konce kampaně na Kickstarteru.

Zdroj: bgr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat