Dotekomanie.cz

Galaxy Note 8 má zřejmě problém s nabíjením

Samsung by rád zapomněl na aféru jménem Galaxy Note 7. Provedl určité změny v procesu výroby a zejména v oblasti testování. Dokonce investoval ještě víc prostředků do vývoje nových baterií. Následně jsme se dočkali Galaxy Note 8, který se těší dobrému zájmu a také hodnocení ze stran uživatelů.

Nyní se ale objevilo několik případů, že i tento model by mohl mít problém s energií. Netřeba se obávat podobného scénáře jako u předešlé generace. V tomto případě jde ve své podstatě o opačný efekt. Uživatelé reportují, že jakmile kapacita baterie klesne na nulu, zařízení se odmítá nabíjet a dokonce se ani nespustí.

Samsung již začal prošetřovat tento problém, ale zatím nemá dostatek informací k vyvození závěrů. Dle reportovaných problémů se odhaduje, že se jedná spíše o softwarový problém, než že by mělo jít o hardwarovou chybu.

Jak jde vidět na videu výše, Galaxy Note 8 nemá energii ani pro základní nastartování systému. Po napojení na nabíječku ani nezareaguje, aspoň v prvním momentu. Jakmile se uživatel snaží o spuštění po nějaké chvíli, problikne určitá část displeje, ale to je vše.

Samsung v tuto chvíli pouze radí majitelům, kteří se setkali s tímto problémem, aby mobil reklamovali u lokálních poboček nebo zastoupení. Dojde k výměně za nový kus, nebo repasovaný, zřejmě po souhlasu zákazníka.

Problém nebo chybička?

Od uvedení Galaxy Note 8 uběhla již nějaká doba, a i přes to se nedošlo na tuto komplikaci. Nikdo zřejmě nenechával zcela vybít mobil. Pravděpodobně s touto situací ani nepočítalo testovací oddělení Samsungu, jinak by se došlo na tuto komplikaci a mohlo dojít k nápravě.

Případně se jedná o ojedinělou chybu, která postihla zatím jen několik majitelů tohoto mobilu. Naštěstí se nejedná o závažný problém jako u předchozí generace. Je možné, že vše vyřeší softwarová aktualizace, případně Samsung softwarově zabrání absolutnímu vybití baterie. Nyní si musíme počkat, jak dopadne vyšetřování.

Zdroj: androidcommunity.com

Exit mobile version