BlackBerry 10 – podpora skončí v roce 2019

BlackBerry 10 – podpora skončí v roce 2019
2017-12-19T13:00:23+02:00
• 19. 12. 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V roce 2013 jsme se dočkali představení systému BlackBerry 10, který se měl stát silným konkurentem pro iOS a Android. Dokonce se dočkal podpory aplikací z konkurenčního systému Android, přičemž jsme zažili masivní kampaň lákající na převod aplikací z Androidu na BB10. Bohužel se vše minulo účinkem a společnost v roce 2015 uvedla poslední model s BB10 – BlackBerry Leap.

V současnosti se nabízejí jen smartphony této značky s Androidem a bylo jen otázkou času, kdy se začne s ukončováním podpory pro BB10. Zatímco je nepsaným pravidlem, že se taková doba pohybuje kolem dvou let, tak jsme se dočkali menšího překvapení. Blackberry uvedlo, že se poslední verze systému BB10 dočká podpory ještě dva roky. Konkrétně se zde hovoří o fungování místa pro aplikace.

BlackBerry World app store bude fungovat do 31. prosince 2019 a po tomto datu již nikdo nebude mít možnost stahovat aplikace pro stařičké komunikátory. Nebude se ale jednat o jediné ukončení. Již v příštím roce přestane fungovat BlackBerry Travel (únor 2018) a také Playbook (březen 2018).

Společnost přímo ve své zprávě vybízí uživatele, aby si pořídili novější zařízení KeyOne nebo Motion se systémem Android. Nyní tedy můžeme sledovat pomalé umírání BB10 a zejména aplikací jako takových. Asi se nenajde mnoho vývojářů, kteří by investovali svůj čas do aplikací, které čeká konec.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat