BlackBerry 10 získá podporu aplikací z Androidu 4.1

BlackBerry 10 získá podporu aplikací z Androidu 4.1
2013-02-06T07:30:09+02:00
• 6. 2. 2013

Je to zhruba necelý týden, kdy společnost BlackBerry představila zbrusu nový model. Právě včera na vývojářské konferenci oznámila překvapivou zprávu, ze které vyplývá, že jejich operační systém BlackBerry 10 v nejbližší době začne podporovat aplikace z operačního systému Android, jež jsou kompatibilní s verzí 4.1 Jelly Bean.

BlackBerry 10 Android

Celou dobu se BlackBerry snažilo udržet tuto informaci pod rouškou tajnosti, tedy až do dnešního dne, kdy je jasné, že tento převod aplikací bude možný. Na vývojářské konferenci bylo k vidění zařízení s názvem BlackBerry Dev Alpha C, což je QWERTY telefon, který vývojářům umožňuje přizpůsobovat své aplikace pro nejnovější BlackBerry Q10. Kromě toho také společnost představila aktualizovaný SDK balíček pro zařízení vybavené klávesnicí.

Samozřejmostí je, že se BlackBerry vůbec nepochlubilo s čísly z předprodeje, i když vlajková loď BlackBerry Z10 se začala prodávat teprve včera v Kanadě, a tak zřejmě ještě budeme muset nějakou chvíli počkat na první konkrétní čísla týkající se prodeje. Doufejme, že se ostružinový výrobce hned v začátcích odrazí od dna a tvrdě nenarazí na trhu v zámoří.

BlackBerry Dev Alpha C

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat