Lumia 2020 – pohled na zaříznutý tablet od Microsoftu

Lumia 2020 – pohled na zaříznutý tablet od Microsoftu
2017-10-07T14:30:51+02:00
• 7. 10. 2017

Zřejmě po vzoru jiných i společnost Microsoft za uplynulé roky zrušila několik hardwarových zařízení. Získání divize mobilních telefonů od Nokie přineslo mezi zarytými fanoušky spoustu povyku s tím, že ani nepřicházelo v úvahu sebemenší zaváhání. Bohužel Windows Phone v tuto chvíli z hlediska podílu nemá téměř žádný význam. Vedení z Redmondu prodalo mobilní větev a rovnou zapověděla spoustu modelů. Mezi ty patří také Lumia 2020.

Pracovní prototyp Lumie 2020 prošel rukama zahraničním redaktorům ze serveru WindowsCentral a teď zpětně vydali jeho recenzi. Kompaktní tablet získal 8,3palcový LCD displej s Full HD rozlišením, který poháněl procesor Snapdragon 800 od Qualcommu. Prvky výbavy pokračují 2GB operační pamětí RAM nebo 32GB úložištěm. Jako většina Lumia telefonů, tak zařízení je rovněž potaženo polykarbonátem.

Záda překvapivě nesla 19megapixelový fotoaparát PureView od Carla Zeisse a dvě LED diody pro přisvětlení záznamů. Seznam specifikací doplňuje podpora microSD karet či SIM karet včetně sítí 4. generace. Jedním z důležitých kamenů úrazu byl jednoznačně systém Windows v omezené verzi RT. Nakonec redaktoři ještě zařadili mezi výrazné nedostatky poměr stran displeje 16:9 a špatná podpora dotykového pera.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat