LG stoupají zisky, ale ne díky mobilní divizi

LG stoupají zisky, ale ne díky mobilní divizi
2017-10-18T17:00:43+02:00
• 18. 10. 2017
3

Společnost LG Electronics nedávno oznámila odhady provozního zisku, kterého by měla dosáhnout za třetí čtvrtletí tohoto roku a na první pohled jsou výsledky více než zajímavé. Jihokorejský výrobce sice dokázal meziročně zvýšit zisk asi o úctyhodných 82,2 %, ale samotná mobilní divize nijak výrazně k tomuto číslu nepřispěla. Dokonce deník The Financial Times nevěští světlou budoucnost právě divizi LG Mobile.

LG Mobile prochází v pořadí jdoucí za sebou desátou čtvrtletní ztrátou, což prohlubuje dosavadní ztrátu v příjmech a ta aktuálně odpovídá částce 176 milionů dolarů. Přitom v loňském roce ve stejném období se pohybovali v mínusu „pouze“ 117 milionů dolarů. Kýžené ovoce nepřinesl model Q6 nebo Q8, přičemž hlavní G6 si dobře našlápla, dokud nepřišla silnější konkurence. Nejnovější model V30 byl špatně načasován a k zahájení prodeje došlo jen v Jižní Koreji až koncem září.

Jeho oficiální dostupnost na americkém či evropské trhu je zatím v nedohlednu. Kdyby V30 možná dokázala i většího úspěchu, tak zřejmě nezalepí dosavadní finanční ztrátu. Nicméně za poslední tři měsíce se velmi dařilo ostatním divizím. Nejvýraznějšího úspěchu se dočkaly divize televizorů a domácích spotřebičů, které mohou dostat konečné výsledky společnosti LG na rekordní čísla.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

a to fiasko s bootloopingem u g4 a pozdni aktualizaci …

Peter Pokštefl

18. 10. 2017, 17:33

Pořád dokola LG jsou dobré telefony, vyrábí, nebo spíše vyvíjí slušné modely, akorát je nikde nekoupíte a když, tak již vychází nový model = ), prostě mají skoro vždy roční spoždění. Pokud si nebudou vyrábět vlastní procesory, můžou to rovnou zabalit… Nechápu, že to snad nikoho v LG nenapadlo….

Matěj Vondráček

18. 10. 2017, 18:32

Teď jsou ve strátě 170 milionů. To není vhodná doba na budování nové továrny a placení dalších zaměstnanců.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat