Samsung odloží reproduktor s Bixby

Samsung odloží reproduktor s Bixby
2017-08-14T10:00:10+02:00
• 14. 8. 2017

Původní spekulace kolem chytrého reproduktoru od společnosti Samsung vyvrací nejnovější zpráva, podle které nakonec žádný doplněk do domácnosti koncem srpna nedorazí. Jihokorejský výrobce měl ještě nedávno velké plány s hlasovou asistentkou Bixby, avšak nyní raději zatahují zpátečku a budou vyčkávat na další vývoj celého segmentu trhu, kde momentálně vévodí jiný technologický velikán.

Samotné vedení Samsungu tvrdí, že v mezinárodním měřítku jasně dominuje firma Amazon a jihokorejský trh je až příliš malý na to, aby dosáhly kýženého zisku. V současné době Amazon Echo zabírá 70% podíl, který údajně každým dnem postupně navyšují. Následně v závěsu se drží Google Home s neupřesněným podílem. Každopádně by Samsungu dalo hodně práce všechny tyto uživatele přetáhnout na svoji stranu.

Jedinou šanci na úspěch může dávat místní operátor SK Telecom, jemuž se sice podařilo dostat do oběhu 100 tisíc zařízení, ale to Samsungu zřejmě nestačí. Výzkumný pracovník z korejského institutu pro průmyslovou ekonomiku – Kim Jong-ki řekl, že Samsung zaujme vyčkávací postoj než se vrhat na nestabilní trh s novým zařízením, které nedokáží moc odlišit od ostatních. Podle deníku The Korea Herald bude Samsung pokračovat pouze na projektu Vega, což může dostat asistentku Bixby do různých spotřebičů včetně ledniček.

Zdroj: theinvestor.co.kr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat