Samsung drtí jednu konkurenci za druhou, nyní i Intel

Samsung drtí jednu konkurenci za druhou, nyní i Intel
2017-08-09T08:00:34+02:00
• 9. 8. 2017

Již na začátku letošního roku se objevovala informace, že by se Samsung co nevidět mohl stát světovým výrobcem čipů, tedy alespoň co se příjmů týká. Několik let jihokorejský výrobce vedl konkurenční boj s Intelem, nyní je všemu konec. Detronizovala společnost Intel jako největšího výrobce čipů na světě, což je pozice, kterou si firma držela téměř dvě a půl desetiletí.

Samsung své výsledky za druhé čtvrtletí tohoto roku oznámil před několika dny. Nejenže výrobce získal rekordní provozní zisk ve výši 12,6 mld. dolarů, což z něj činilo nejvýnosnějšího technologického giganta na světě, ale také předstihl Intel.

Samsung však neprodal více procesorů

Hlavní příčinou jsou prodeje polovodičů, které činily 15 mld. dolarů, což jsou ve druhém čtvrtletí letošního roku mírně vyšší příjmy než z minulého roku, kdy příjmy dosahovaly 14,8 mld. dolarů. Díky tomu dokázal Samsung ukončit 24letou vládu Intelu a stal se tak největším výrobcem čipů na světě, tedy podle tržeb.

To samozřejmě neznamená, že Samsung prodal tolik nebo více procesorů než konkurenční Intel. Mezi jeho hlavní produkty patří procesory pro počítače a servery. Na druhou stranu, jihokorejský gigant se soustředí na čipy pro mobilní zařízení, IoT a připojená vozidla. Divize polovodičů také získala spoustu peněz díky flash paměti a paměťovým produktům SSD, které se pro společnost Samsung ukázaly být hotovým dolem.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat