Dotekomanie.cz

Lenovo PHAB2 Pro, PHAB2 Plus a PHAB2 nedostanou Android 7 [aktualizováno]

Aktualizováno 10. 8. 2017

Před rokem Lenovo představilo další generaci zařízení Phab. Mezi nimi se vyjímal mobil Phab2 Pro (recenze), což je první komerčně prodávaný smartphone s technologií Tango. Očekávali jsme, že i kvůli bližší spolupráci s Googlem se bude Lenovo starat a vydá aktualizaci na Android 7 v dohledné době. Bohužel se tak nestane, jak uvádí výrobce.

Konkrétně ani jeden ze tří mobilů nedostane aktualizaci a oficiálně zůstanou na Androidu 6. Ačkoliv se nejednalo o prodejní hity, tak tento krok mohou vnímat potenciální zájemci o mobily od Lenova negativně. Snad se s nedávnou změnou strategie ohledně Androidu dočkáme lepší podpory u příštích modelů.

Původní článek 9. 6. 2016

V rámci Lenovo Tech World 2016 jsme e dočkali představení novinek v segmentu smartphonů, respektive phabletů. Společnost nám ukázala celkem tři modely, jejichž úhlopříčka přesahuje hodnotu 6 palců. Dle specifikací lze odhadnout, že si mají najít své místo v každé cenové hladině.

Mezi top modely zapadne PHAB2 Pro, který nejen nabízí dostatečný výkon, velkou paměť RAM, ale také například i štědré rozlišení displej. Kromě toho se jedná o první smartphone na světě zapadající do nového sub-segmentu Tango, což je vlastně projekt Googlu zaměřený na pokročilou práci s rozšířenou a virtuální realitou.

PHAB2 Pro (Tango)

Další dva modely již doplňují tuto řadu, přičemž prostřední Phab2 Plus se může pochlubit dvěma foťáky na zadní straně. Zatím nevíme, jestli se k nám tyto novinky dostanou. Jakmile se dozvíme více informací, budeme vás informovat.

Aktualizováno: Phab2 Pro bude dostupný celosvětově, přičemž cena startuje na 499 dolarech pro USA, což je cca 12 000 Kč. Prodej bude zahájen v září tohoto roku.

PHAB2 Pro

PHAB2 Plus

PHAB2

Zdroje: root-nation.com, androidpolice.com, phonearena.com

Exit mobile version