Místní průvodci v Mapách mohou nyní přidávat kromě fotografií i videa

Místní průvodci v Mapách mohou nyní přidávat kromě fotografií i videa
2017-08-28T14:27:00+02:00
• 28. 8. 2017

Do Google Map bylo možné přidávat k recenzím pouze fotografie. Nyní je však možné přidávat i videa. Novinka je dostupná od pátku pro všechny Local Guides čili Místní průvodce. Videa je možné přidávat ke každému místu v Google Mapách, jejich délka je však omezená.

Pokud v aplikaci kliknete na jakékoli přidané místo čili venue můžete do něj vložit vlastní fotografii. Při otevření aplikace fotoaparátu vám stačí pouze podržet déle snímací tlačítko, a to začne nahrávat prostor, ve kterém se nacházíte. Snímaná délka videa je deset vteřin. Pokud už video máte pořízené, stačí na místo, kde ho chcete přidat, kliknout na „přidat fotografii“ a následně v galerii obrázků vyberete správné video. Z něho se pak do Map nahraje prvních 30 vteřin.

Zajímavostí je, že Google v dalším článku, nazvaném „Jak správně přidávat videa do Google Maps“ nabádá uživatele k tomu, aby pořizovali videa v portrétním módu na výšku, nikoli naležato, jak je tomu u videí zvykem. Novinka není ještě plošně rozšířená, avšak počítá se s brzkým nárůstem počtu videí u jednotlivých lokací. V brzké budoucnosti se počítá i s přidělením bodové odměny za nahrávání videí. Kromě toho je též od srpna možné přidávat otázky k jednotlivým místům. Na tyto dotazy má pak majitel místa možnost veřejně odpovědět. Novinka je dostupná od verze 9.6.

Zdroje: localguidesconnect.com, androidpolice.com, localguidesconnect.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat