iPhone 8 zřejmě nabídne virtuální tlačítko, prohlásil jeden z vývojářů

iPhone 8 zřejmě nabídne virtuální tlačítko, prohlásil jeden z vývojářů
2017-08-11T16:18:40+02:00
• 11. 8. 2017

Nedávno zveřejněný firmware pro HomePod ukázal více, než Apple ve skutečnosti chtěl. Podle firmwaru bude iPhone 8 vybaven zcela novým softwarem pro rozpoznávání obličeje, a to s podporou Apple Pay, více profilů obličeje a aplikací třetích stran. Podobných úniků jsme za poslední týdny zaregistrovali více. Na toto téma se nyní zaměřil také skvělý vývojář Steven Troughton-Smith.

Steven na svém oficiálním Twitter účtu zveřejnil velmi citlivá data týkající se virtuálního domovského tlačítka iPhonu 8. Vývojář uvádí, že se velikost tlačítka bude měnit podle aktuální potřeby, aby dokázal vyhovět určitým úkolům.

Konkrétně Troughton-Smith popsal i oblast uživatelského rozhraní systému, které rozšiřuje/minimalizuje a zobrazuje/skrývá virtuální domovské tlačítko nového iPhonu 8 (podle aktuální potřeby pro vykonání úkolů). K dispozici s největší pravděpodobností budou takzvané tabulátory, které se budou nacházet v části domovského tlačítka atd. Steven se k celé situaci vyjádřil také slovy, že virtuální tlačítko bude muset rozpoznávat pozadí plochy.

Podobná myšlenka byla podrobně popsána již v loňském roce, a to ve zprávě, kterou zveřejnil velmi dobrý a spolehlivý analytik KGI Securities Ming-Chi Kuo. Ten uvedl, že 5,8palcové zařízení bude ve skutečnosti nabízet 5,15palcový displej. Zbývající část obrazovky by byla vyhrazena pro oblast virtuálních tlačítek, včetně domovského tlačítka.

Nový stavový řádek vypadá složitěji a mnohem zajímavěji, dokonce by mohl být nějakým způsobem interaktivní. Prohlásil vývojář Steven Troughton-Smith. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat