Facebook pracuje na „tabletu“ pro videochat a inteligentním reproduktoru

Facebook pracuje na „tabletu“ pro videochat a inteligentním reproduktoru
2017-08-07T07:30:44+02:00
• 7. 8. 2017

Podle nejnovější zprávy uvádějící „people familiar with the matter“ je americká sociální síť Facebook v poslední době zaneprázdněná prací na novém zařízení. Mělo by se jednat o „tablet“ určený pro videochat domácího použití. Ten s největší pravděpodobností bude disponovat dotykovou obrazovkou s úhlopříčkou 13 až 15 palců a nejnovějším operačním systémem Android.

Tajemné zařízení bude navíc obsahovat širokoúhlou kameru, mikrofony a reproduktory napájené systémem AI. Přístroj je v současné době testován, a to i klasickými uživateli. Velké obrazovky a technologie inteligentních fotoaparátů mají pomáhat hlavně lidem, kteří jsou od svých rodin či přátel daleko a chtějí se cítit, že jsou společně v jedné místnosti. To mimo jiné prohlásil i generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg.

Videokomunikační zařízení bude přizpůsobeno pro použití v obývacím pokoji. Jeden prototyp má velmi tenký, vertikální stojan, který drží celý zobrazovací panel. Pro tento produkt společnost Facebook testuje speciální software, díky kterému může fotoaparát prohledat osoby v jeho dosahu a zaměřit se na ně. Například, pokud budete v práci a budete komunikovat se svým dítětem, které ze školy přineslo obrázek, fotoaparát na něj automaticky přiblíží.

Facebook a inteligentní reproduktor?

Ovšem to není vše, co Facebook připravuje. Ve vývoji je taktéž 360stupňový fotoaparát, jenž by se v tomto tabletu mohl objevit. To je však prozatím méně pravděpodobné. Zařízení pro videochat by mohlo být s největší pravděpodobností představeno již na konferenci vývojářů F8 konající se na jaře.

Firma mimo jiné pracuje na inteligentním reproduktoru, který by se velmi brzy mohl stát dobrým konkurentem pro Google, Amazon Echo a Apple HomePod. Facebook podle všeho bude konkurovat hlavně cenou, která by neměla přesáhnout hranici 100 dolarů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat