Apple testuje 3-D skener obličeje, bude sloužit pro odemknutí iPhonu

Apple testuje 3-D skener obličeje, bude sloužit pro odemknutí iPhonu
2017-07-08T08:20:45+02:00
• 8. 7. 2017
2

Americká společnost sídlící v Cupertinu s největší pravděpodobností pracuje na funkci, díky které budete moci svůj iPhone odemknout pomocí svého obličeje, a to namísto otisku prstu.

Apple na začátku tohoto roku musel začít na zcela přepracovaném iPhonu, jenž by takovou technologii mohl ve finále poskytnout. Firma navíc testuje zcela nový a vylepšený bezpečnostní systém, který umožní uživatelům se přihlásit, ověřit platby, a to pomocí skeneru oční duhovky nebo celé tváře. Vše je poháněno novým snímačem pod názvem 3-D, který je však stále ve vývoji. Jeden ze zaměstnanců také prozradil, že Apple pracuje na skeneru pro oční duhovku.

Rychlost a přesnost senzoru by měla být perfektní. Podle slov anonymního člověka se obličej uživatele naskenuje tak rychle, že odemknutí iPhonu potrvá několik stovek milisekund. Funkce by podle všeho měla být navržena přímo pro práci. To v praxi znamená, že telefon bude možné odemknout i ze stolu, a to aniž byste museli přístroj přesouvat blízko k obličeji. Nová technologie je stále testována a nemusí se nutně objevit s nadcházející generací iPhonu. Nicméně, záměr je jasný – nahradit dotykový skener Touch ID.

3-D technologie podle všeho dokáže naskenovat více datových bodů, což je hlavní rozdíl oproti klasické čtečce otisků prstů. Znamená to tedy, že 3-D je mnohem bezpečnější než aktuální Touch ID systém, prohlásil anonymní člověk.

Apple však není první, který by se začal zajímat o různé formy biometrické autentizace. Prvním hráčem se stala jihokorejská společnost Samsung, která svůj skener oční duhovky zahrnuje v novém Galaxy S8. Ten umožňuje uživatelům odemknout svůj mobilní telefon a provádět platby. Funkce od Samsungu se však potýká se špatnými názory uživatelů, a to kvůli bezpečnosti. Odemknout telefon je totiž možné i díky jednoduché fotografii.

Apple se ale zajímá o takzvané 3-D prostorové vnímání, což znamená, že systém nebude možné obejít pomocí jednoduchého 2-D obrázku. Analytici JPMorgan Chase & Co. a další firmy na začátku roku prohlásily, že senzor 3-D by mohl být s největší pravděpodobností zahrnut v příští generaci iPhonu.

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Josef Pokorny

8. 7. 2017, 12:51

já myslím že to pude obejít když naskenuju jeho hlavu dám jí do 3d tiskárny tak pak si epl otevřu taky

Jiří Daniel Trávníček

8. 7. 2017, 13:20

To jsem teda zvědav.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat