Apple ruší staré a „hloupé“ iPody nano a shuffle

Apple ruší staré a „hloupé“ iPody nano a shuffle
2017-07-30T09:55:53+02:00
• 30. 7. 2017

Apple aktualizoval stav svých oficiálních webových stránek. Z nabídky firma odstranila takzvané hloupé iPody. Poslední tradiční iPody, které nemají připojení k internetu, jsou tak nyní pryč. Mezi odstraněné zařízení patří samozřejmě iPod nano a iPod shuffle.

Mluvčí společnosti Apple se k celé situaci vyjádřil tak, že oba produkty již splnily svůj účel a už bylo na čase jejich dodávky přerušit. Takový symbolický iPod classic byl zrušen již v roce 2014. Je tedy pozoruhodné, že produkty shuffle a nano jsou zrušeny až v roce 2017.

„Rozhodli jsme se zjednodušit naši nabídku iPodů, kde si nyní můžete zakoupit dva modely iPod touch s dvojnásobnou kapacitou úložiště a za cenu startující na 199 dolarech“, prohlásil mluvčí e-mailem zahraničním kolegům ze serveru The Verge.

Z celé zprávy tedy vyplývá, že si nyní můžete zakoupit iPod touch s vnitřním úložištěm o kapacitě 128 GB, a to za 299 dolarů (zhruba za 7 500 Kč). Předchozí kapacity 16 a 64 GB již nejsou v prodeji. Pokud však i nadále toužíte po iPodu nano či iPodu shuffle, rozhodně neotálejte a zajděte například do jednoho z autorizovaných Apple prodejců. Zásoby budou velmi rychle ubývat.

Nicméně, přenosný hudební přehrávač iPod nano nebyl od roku 2012 nijak významně aktualizován, tedy pouze nabídl přepracovanou podporu Bluetooth pro bezdrátová sluchátka a reproduktory. Jedinou výraznou změnou nakonec bylo barevné provedení. Ani iPod touch se nedočkal výrazných změn, pouze nového procesoru A8.

Zdroje: ubergizmo.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat