České aplikace ze storu: Hyperfocalc pro výpočet hyperfokální vzdálenosti

České aplikace ze storu: Hyperfocalc pro výpočet hyperfokální vzdálenosti
2017-09-26T17:24:27+02:00
• 20. 6. 2017

Minulý týden jsme zveřejnili vůbec první díl našeho zcela nového pořadu „České aplikace ze storu“. Hlavním tématem byl cestovní průvodce Fripito, za kterým stojí mimo jiné také Honza Březina, kterého můžete znát například z našeho rozhovoru.

Nyní jsme se věnovali čas další české aplikaci, přesněji Hyperfocalc. Již z názvu napovídá, že se jedná o „appku“ měřící hyperfokální vzdálenosti. Prostředí aplikace je velmi jednoduché a navíc efektivní, neboť fotografům dokáže pomoci spočítat takzvané hyperfokální vzdálenosti. V praxi podobnou funkci můžete například využít při fotografování krajiny.

Hyperfocalc funguje na velice jednoduchém principu. Vývojáři se snažili tlačit důraz na snadné ovládání, na základě tohoto faktu nastavíte pouze tři důležité věci – velikost snímače fotoaparátu (full-frame, apsc,…), clonové číslo a v neposlední řadě také ohniskovou vzdálenost objektivu.

Jakmile nastavíte tyto tři hodnoty, vzápětí zjistíte, od jaké vzdálenosti od objektivu bude vše ostré až do takzvaného nekonečna. Ve finále to znamená, že díky tomu získáte jasnou představu o tom, s čím můžete při focení krajiny počítat jako s ostrým.

Hyperfocalc se používá po celém světě, což mimo jiné dokazuje fakt, že aplikace překračuje hned tři jazykové bariéry – češtinu, angličtinu a němčinu. Vývojáře musím opět pochválit, protože dokázali vytvořit nejen jednoduchou, ale také přehlednou a vskutku rychlou aplikaci, která pomůže nejen profesionálním fotografům. Hyperfocalc je mimo jiné dostupný také na chytrých hodinkách Apple Watch.

Cena aplikace činí pouhých 29 Kč. Za tu cenu se jistě vyplatí vyzkoušet. Hyperfocalc je dostupný jak pro iPhone, tak také Apple Watch. Během tohoto roku bude dostupná i verze pro Android.

logo-app Hyperfocalc Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat