České aplikace ze storu: Fripito aneb mobilní cestovatelský průvodce

České aplikace ze storu: Fripito aneb mobilní cestovatelský průvodce
2017-06-08T07:45:11+02:00
• 8. 6. 2017

Poslední dobou se snažím najít exotické země, do kterých bych mohl o prázdninách popřípadě zamířit. V minulosti jsem se orientoval pomocí cestovních kanceláří. Nicméně, doba pokročila, a tak bylo zapotřebí začít používat aplikace. Vyzkoušel jsem asi tři aplikace, ovšem až u jedné z nich jsem zůstal.

Jedná se o aplikaci Fripito, rád bych se s vámi podělil o svou zkušenost. Na Fripito jsem narážel opravdu velmi často, a to jak na sociálních sítích, tak také na internetu jako takovém. Jde prostě a jednoduše o „appku“, jež velmi dobře poslouží ve chvíli, kdy míříte do nějaké ze zemí a chcete si prohlédnout zajímavá místa.

Primárně je Fripito určeno jako fotografický průvodce, který nabízí nejen zajímavé země a města po celém světě, ale také dost silnou inspiraci tamních fotografů, od kterých se můžete mnoho naučit. Své zkušenosti pak můžete aplikovat na své vlastní fotografie, které následně můžete vložit například na Instagram.

Já osobně si nejvíce cením hlavní myšlenky aplikace – ukázat všem uživatelům a fotografům, co se v daném místě může vyskytovat, a fotografovat, a také jakým způsobem nastavit svůj fotoaparát po technické stránce.

Aplikace v praxi

Pokud máte již vybranou cestu, anebo o ní teprve uvažujete, doporučuji si aplikaci nainstalovat, a to jak na svém iPadu, tak také iPhonu. V aplikaci naleznete možnost výběru země, kam se chystáte vyrazit. Řekněme, že se chcete podívat do Prahy.

V aplikaci tedy vyhledáte Prahu, následně vám Fripito „vyplivne“ složku – jakmile ji rozkliknete, uvidíte česky napsanou charakteristiku země a základní tipy pro cestování. Dále zde najdete také interaktivní mapu, jež pomocí špendlíků dokáže ukázat všechna místa, kde byly fotografie ve Fripitu pořízeny.

Aplikace je populární především u vášnivých fotografů, a to nejen v České republice, ale i po celém světě. Pokud tedy plánujete vyrazit například na Island, měli byste aplikaci alespoň jednou vyzkoušet.

Co všechno v aplikaci najdete a za kolik

Na své si přijdou všichni fandové cestování, ať už jste se rozhodli vydat do exotiky nebo třeba do Českého ráje. V aplikaci z domácích destinací najdete Prahu, Ostravu, Český ráj, Česko-saské Švýcarsko, Český Krumlov, Pálavu nebo třeba střední Moravu. Ze zahraničních třeba evropská města  – Londýn, Paříž, Amsterdam a nebo i vzdálené země, jako Island, USA, Jižní Afriku, Nový Zéland nebo třeba Filipíny. Poslední přibyla má oblíbená Mallorca, kam bych se jednou velmi rád podíval.

V aplikaci si můžete vybrat buď platbu za jednotlivé průvodce, jejichž cena začíná na 35 Kč, anebo měsíčním předplatným. Záleží jen na tom, jak moc chcete cestovat. A mimochodem, právě teď mohou všichni zákazníci T-Mobile využít nabídku tříměsíčního předplatného zdarma.

logo-app Fripito Fripito Corp Zdarma ANDROID

logo-app Fripito Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat