App Store v číslech: vývojáři si již vydělali více než 70 mld. dolarů

App Store v číslech: vývojáři si již vydělali více než 70 mld. dolarů
2017-06-02T11:45:32+02:00
• 2. 6. 2017

Americká společnost sídlící v Cupertinu před několika hodinami oznámila úspěšnost jejího obchodu s aplikacemi. Od prvního uvedení App Storu na trh vývojáři dokázali celkově vydělat více než 70 miliard dolarů.

„Lidé všude milují aplikace a naši zákazníci je neustále stahují do rekordních čísel,“ prohlásil Philip Schiller, senior viceprezident společnosti Apple. „Sedmdesát miliard dolarů, to je částka, kterou si vývojáři vydělali od roku 2008. Jsme skutečně překvapeni všemi skvělými novými aplikacemi, jež naši vývojáři produkují, a nemůžeme se dočkat, až se s nimi příští týden znovu setkáme na naší WWDC konferenci“.

Apple si z každé aplikace bere hned celých 30 %, a v případě, že se jedná o službu, která nabízí předplatné – Spotify, Netflix a další – 15 %. Suma sumárum si Apple díky App Storu dokázal vydělat více než 100 miliard dolarů.

Jablečná společnost mimo jiné uvedla, že stahování z jejího obchodu s aplikacemi se za posledních 12 měsíců navýšilo, a to o více než 70 % v kategorii hry a zábava. Takzvané lifestyle aplikace, tedy Health a Fitness „appky“, zaznamenaly za uplynulý rok také růst o více než 70 %. Zajímavější je však kategorie Fotografie a videa, která ve stejnou dobu vzrostla o téměř 90 %.

Minulý měsíc, po čtvrtletních finančních výsledcích, Apple uvedl, že celkové tržby App Storu meziročně vzrostly o neuvěřitelných 40 %, což je pro firmu rekordní čtvrtletí. Bohužel však společnost nezveřejnila přesnou částku.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat