Design OnePlus 5 se potvrzuje, představení již 20. června aktualizováno

Design OnePlus 5 se potvrzuje, představení již 20. června [aktualizováno]
2017-06-08T17:10:15+02:00
• 8. 6. 2017
7

Aktualizováno 8. 6.

Před dvěma dny se objevila údajná podoba OnePlus 5. Zřejmě si ve společnosti řekli, že není co tajit a dnes se přímo na sociálních sítích objevila pozvánka, na které je vidět část novinky. Tím se potvrzuje předešlý únik.

Ačkoli je oficiální uvedení plánované až na příští týden, již nyní je k dispozici odkaz na sledování oficiálního představení na Youtube. Samozřejmě se nic nepřehrává, ale můžete si zapnout upozornění, aby vám nic neuniklo.

Aktualizováno 6. 6.

OnePlus dnes oficiálně potvrdilo, že model OnePlus 5 bude představen za dva týdny, tedy v úterý 20. června. Na živý přenos události láká pozvánkou s titulkem „focus on what matters“, tedy volně přeloženo „zaměřte se na to, na čem záleží“.

Vše vypukne v 18:00 našeho času a bude možné sledovat živý přenos prostřednictvím oficiálního webu, odkaz je začleněn již v předchozím odstavci. Díky webu Android Police navíc nemusíme dva týdny napjatě čekat, s čím výrobce nakonec přijde, jelikož unikla část oficiálního renderu, který odhaluje to nejdůležitější – duální fotoaparát. Designem pak novinka lehce připomíná iPhone 7 Plus. I přes to, že již předběžně podobu známe, se stále máme na co těšit a je možné, že OnePlus překvapí něčím z hardwarové výbavy.

Aktualizováno 31. 5.

OnePlus zatím neprozradilo, kdy dojde k uvedení dalšího modelu, který ponese název OnePlus 5. Každý krok výrobce je stře sledován, jestli se náhodou neodhalí datum uvedení novinky na trh. Nyní uniká na internet pozvánka, která zmiňuje konkrétně datum 15. 6. Tomu by odpovídaly některé kroky této firmy, ale zatím si musíme počkat, jestli se tento termín potvrdí.

Tip: OnePlus 5 nabídne kvalitní fotoaparát, výrobce spolupracuje s DxO

Původní článek 19. 5.

I když OnePlus není nijak velkou společností a vypouští ročně do světa jen jeden hlavní model, jde o výrobce, jehož úniky před premiérou bývají jedny z nejzajímavějších. Celé měsíce před představením se spekuluje o všem možném a internet s blížícím se odhalením zaplavují další a další rendery, obrázky a náčrty prototypů.

Jinak tomu není ani letos. Do odhalení ještě pár týdnů zbývá a neuplyne snad jediný den, kdy by se někde nevyklubal další snímek prototypu. Nebylo by na tom nic zvláštního v případě, že by šlo o zvěčnění totožného prototypu. Jenže za poměrně krátkou dobu jsme se nyní dočkali nejméně sedmi různých prototypů, které unikly na internet. Jen při psaní tohoto článku jsme narazili na dva další, o kterých jsme v redakci dosud nevěděli.

Všechny mají pár společných prvků, z čehož lze usoudit, že tyto se pravděpodobně objeví i na finálním modelu. Jde o kovovou konstrukci a duální fotoaparát. Zatímco kovová konstrukce je téměř jistotou již od začátku, o duálním fotoaparátu se chvílemi pochybovalo.

OnePlus 5 OnePlus 5

Z uniklých snímků lze vidět, že si OnePlus pohrává s několika možnostmi. U prototypů převažuje lehce zaoblená unibody konstrukce, více méně srovnatelná s OnePlus 3T. Jednotlivé kousky se pak liší například provedením anténního proužku, přičemž některé jím nedisponují vůbec.

OnePlus 5 OnePlus 5 OnePlus 5

Telefony si rozporují i v umístění LED blesku či samotné orientaci dvojice fotoaparátů. Převažuje vertikální umístění, ale čtyři prototypy ukazují možné horizontální zarovnání do levé horní části. LED dioda pak své místo nalezne buďto mezi objektivy, nebo pod nimi či vedle nich, podle zvolené orientace fotoaparátů.

OnePlus 5 OnePlus 5 OnePlus 5 OnePlus 5

I když některé z prototypů, zejména ty zachycené na reálných fotografiích, vypadají povedeně, není ani jeden z těch, co doposud unikly, shodný s podobou finálního zařízení. Tuto informaci nám poskytl a potvrdil zdroj přímo z OnePlus.

Ať už se vám tedy dosud uniklé podoby OnePlus 5 líbí či nelíbí, jedno je jisté. Žádná z nich se nakonec do rukou zákazníků nedostane. I když je reálné, že bude finální kus vycházet z některého z těchto prototypů, nesetkáme se s totožnou podobou některého z nich.

Pokud nás však budou firmě blízké zdroje i nadále tímto tempem zásobovat snímky či dokonce rendery, je pravděpodobné, že se co nevidět dočkáme odhalení skutečné podoby, která bude nakonec vypuštěna na trh. Podrobnosti pro vás sledujeme a nadále budeme o OnePlus 5 informovat.

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Ján Valkovič

8. 6. 2017, 19:25

Je tu ešte pre mňa záhadný dátum 22.6., ide o predstavenie v Indii. 20.6. sa bude týkať celého sveta okrem Indie?
https://twitter.com/evleaks/status/872429933783638016

Přemysl Vaculík

VIP 8. 6. 2017, 19:53

22. 6. by se mělo týkat jen Indie. Mimo jiné je také datum 21. 6., ale to se týká vybraných míst.

Ján Valkovič

8. 6. 2017, 21:20

Čiže ak sa to týka len Indie a 22.6. by mal zároveň začať predaj v Amazon.in, pre nás by podľa tohto mal začať predaj 20.6.
Som zvedavý či sa potvrdí 8GB RAM a cena 550 euro.

David Pilař

8. 6. 2017, 22:48

8 GB RAM by měla být exkluzivitou pro indický Amazon, ale třeba to nakonec vydají na více trzích nebo i globálně.

Karel Havlas

7. 6. 2017, 7:37

Tak snad půjde brzy koupit, už se na něj moc těším :)

David Pilař

7. 6. 2017, 14:25

Pokud OnePlus naváže na loňský způsob, půjde zakoupit ihned se skončením prezentace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat