O brýle Gear VR od Samsungu je největší zájem

O brýle Gear VR od Samsungu je největší zájem
2017-05-15T17:45:49+02:00
• 15. 5. 2017
1

Společnost SuperData Research zaměřená na sbírání dat vydala nový report k brýlím pro virtuální realitu. V něm se dozvídáme o nejpopulárnějším zařízení za první čtvrtletí roku 2017 a zde jednoznačně vévodí technologické řešení od Samsungu. Jeho konkurent na druhém místě dokázal prodat méně o více než polovinu, přičemž ostatní výrobci nesahají jihokorejskému producentovi ani po kotníky.

Samsung Gear VR se stal nejprodávanějším zařízením pro virtuální realitu v prvních třech měsících tohoto roku, kdy bylo prodáno celkem 782 tisíc brýlí. Druhá příčka patří společnosti Sony a jejich PlayStation VR, kterých se prodalo 375 tisíc kusů. Hranici 100 000 zařízení jako poslední na třetí pozici překonala firma Google. Ta stihla dohromady prodat 170 tisíc brýlí pod názvem Daydream View VR.

Nakonec si také zaslouží zmínku brýle HTC Vive a těch se prodalo 95 tisíc kusů. Poslední místo zabral Oculus Rift s 64 tisíci prodanými jednotkami. Výrazná dominance Gear VR moc nepřekvapila, protože ve spolupráci s firmou Oculus začal Samsung vyvíjet vlastní řešení velmi brzy, což jim zajistilo dostatečně velký odstup před konkurencí. K tomu ještě jim hraje hodně do karet velké množství obsahu zaměřeného pro virtuální realitu.

Zdroj: vrsource.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Vojta Vilímec

18. 5. 2017, 12:10

Jsou fakt dobré, ale bohužel hodně drahé. Z těch, co jsem zkoušel, u mě ale vede Playstation VR a jsou na něj i dobré hry.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat