MediaTek uvedl novou čipovou sadu pro platformu Google Assistant

MediaTek uvedl novou čipovou sadu pro platformu Google Assistant
2017-05-25T07:30:11+02:00
• 25. 5. 2017

Jeden z předních výrobců mobilních procesorů MediaTek v minulém týdnu představil svou zbrusu novou čipovou sadu, a to pro dva z nejoblíbenějších posledních projektů společnosti Google – Google Assistant a Android Things.

Nový procesor je označován jako MT8516, mimo jiné disponuje 64bitovou architekturou zahrnující bezdrátové radiostanice, jež jsou navržené speciálně pro aplikace hlasových asistentů. Vypadá to tedy, že s největší pravděpodobností má americký gigant Google dalšího hardwarového partnera – dosud spolupracuje s Intelem a Qualcommem.

Podle specifikací nový procesor disponuje 2,4 GHz rádiovou podporu pro b/g/n WiFi a Bluetooth 4.0. Dále zde najdeme quad-core A35 design běžící na frekvenci 1,3 GHz. Vzhledem k tomu, že hlasový asistent ke svým činnostem potřebuje podporu hlasového záznamu, je schopen také zaznamenávat řadu kanálů pro mikrofon.

Ten je založený na multiplexním způsobu s dostatečným potlačením šumu. MediaTek prohlásil, že aplikace s platformou Google Assistant se začnou objevovat již ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat