Chytré hodinky G9 přináší voděodolnost a GPS

Chytré hodinky G9 přináší voděodolnost a GPS
2017-05-25T11:13:46+02:00
• 25. 5. 2017

Čína je pověstná děláním velikého kvanta zboží za poměrně nízkou cenu se spekulativní kvalitou. A kvalita je u některých značek excelentní, u některých průměrná, u některý bídná. Nyní na trh chytrých hodinek přichází hodinky od společnosti NO. 1, které ani tak chytré nejsou a pohybují se někde na hraně mezi průměrnou a bídnou kvalitou. Každopádně nabízí něco, co konkurence v podobné kategorii nikoli, voděodolnost.

no. 1 G9

Nový model přichází ani ne měsíc po předchozí verzi

Výrobce se rozhodl, že po květnovém představením modelu G8 představí rovnou ve stejném měsíci i jeho nástupce, a to konkrétně G9. U modelu G8 výrobce přidal slot na SIM kartu a navíc umožnil (konečně) výměnu pásků. Hodinky sice spadají do kategorie chytré, ale mají jen proprietární systém a nezvládají nic jiného než propojení hodinek s telefonem, které zaručuje možnost notifikací přenášených přes Bluetooth. Slot na sim zaručuje možnost vytvoření samostatného telefonu na vaší ruce. Praktické využití však není nikterak použitelné (ozkoušeno za vás).

Nový model G9 přidává oproti tři týdny starému předchozímu modelu nový procesor MTK 2502, který má zabudovanou GPS, takže lépe můžete měřit své pohybové aktivity. Každopádně musíte počítat s tím, že baterie nebude mít takovou výdrž. Výrobce hodinek též slibuje voděodolnost s certifikací IP67, na jiném místě však uvádí certifikaci IP68. Tedy uživatel pořádně neví, jakou ochranu hodinky mají. Navíc ještě není známá ani cena, ta by se však mohla pohybovat jako u předchozích modelů kolem 30 až 40 dolarů za kus čili mezi 700 až 1000 Kč. Výrobce však nabízí i dvakrát tak dražší hodinky, které běží na systému Android a jejich praktická využitelnost je vyšší. Každopádně v této cenové relaci se nachází modely od konkurence, které s obdobnými funkcemi (ale bez GPS a voděodolnosti) pořídíte za cenu pod 20 dolarů čili pod 500 Kč.

Zdroje: , , chinawatchs.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat