Google Mapy pro Android získají drobná vylepšení

Google Mapy pro Android získají drobná vylepšení
2017-05-28T08:40:38+02:00
• 28. 5. 2017
4

Pakliže využíváte aplikaci Google Mapy, pravděpodobně jste si uložili dvě důležitá místa – práci a domov. Jedná se v podstatě o předvolené adresy, které jsou jednoduše dosažitelné z aplikace.

Web Android Police se podíval do zdrojových kódů nejnovější verze aplikace Google Mapy, přičemž objevili, že se chystá menší rozšíření. Pravděpodobně dojde k aktivování možnosti si zadat další dvě místa – škola a posilovna. Díky tomu půjde přednastavit až 4 adresy. Zatím to tedy nevypadá, že bychom si mohli přidávat větší množství podobných bodů.

Ve zdrojových kódech se objevují další nápovědy k chystaným funkcím. Jedna z nich by se mohla týkat nákupních seznamů. Z toho, co víme, to vypadá, že bychom si mohli jednoduše naplánovat dle nákupního seznamu, kam bychom měli jet. Možná Google Mapy optimalizují trasu tak, abyste ji zvládli co nejrychleji a zároveň nakoupili vše ze svého seznamu.

Další části kódu poukazují na možnost plánování výletů. Pravděpodobně půjde o propojení nebo využití služby a aplikace Google Trips.

Zatím není potřeba vyhlížet novou verzi aplikace. Google pravděpodobně vše spustí ve správný čas vzdáleně. Kdy se tak stane, nevíme.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Adamíra (WapDrak)

17. 6. 2017, 22:01

Tak já nevím, v části moje místa lze přidat bezpočet položek. A lze je štítkovat. Navíc je tam položka, která se vytváří automaticky na základě kontaktů a vytváří místa podle skupin z kontaktů. Takže tam mám například všechny zákazníky.

Ta funkce nakupování je ve skutečnosti zajímavější, než se zdá, a asi souvisí s tím, že Google v poslední době do svých služeb implementuje neutrální sítě. Tohle totiž vypadá na tzv. problém obchodního cestujícího, kdy je potřeba co nejefektivněji naplánovat trasu s několika zastávkami. Jakmile těch zastávek bude víc jak deset, klasické počítače už se svým výkonem přestávají stačit. Je to ideální úloha pro kvantový počítač, ale ten ještě ani Google nemá.

posilovna ????????????

Přemysl Vaculík

VIP 28. 5. 2017, 9:58

Co s ní? Možná se bude jednat o fitness, ale na to si budeme muset počkat, jaký překlad bude zvolen pro češtinu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat