Apple zřejmě pracuje na novém bezdrátovém reproduktoru

Apple zřejmě pracuje na novém bezdrátovém reproduktoru
2017-05-12T07:44:09+02:00
• 12. 5. 2017

Již nějaký ten pátek se spekuluje o zcela novém zařízení od jablečné společnosti. Podle všeho bychom se mohli v nadcházejících měsících dočkat bezdrátového reproduktoru, jenž budeme ovládat pomocí hlasové asistentky Siri.

S touto informací přišel již minulý týden velmi známý a přesný analytik Ming-Chi Kuo. Ten ve svém prohlášení uvedl, že pravděpodobnost představení nového produktu od Applu na konferenci WWDC je zhruba okolo 50 %. Největší vývojářská konference v podobě Worldwide Developers Conference se bude konat již 5. června, a to v 19:00 tuzemského času.

Podle dalších informací by se hlavním dodavatelem bezdrátového reproduktoru měla stát společnost Inventec. Dle mého názoru se jedná o skutečného partnera, neboť právě firma Inventec se podílela na výrobě sluchátek AirPods.

Nový produkt mají prozatím v rukou jen zaměstnanci, kteří jej testují. Reproduktor ovládaný Siri by měl být přímým konkurentem „repráku“ Echo od Amazonu nebo Google Home. Je celkem možné, že novinka bude mít displej, ale jedná se zatím o spekulaci. K celé situaci se nepřímo vyjádřil samotný Phil Schiller.

Ten v rozhovoru pro Gadgets 360 uvedl „myšlenka nepoužívat displej by podle mě nevyhovovala mnoha situacím“. Ke své větě přidal ihned několik příkladů „hlasový asistent vám nedokáže ukázat například fotografie, jež nahráváte na sociální sítě. Jakmile asistentovi dáte příkaz o možné cestě domů, slyšíte jen hlasovou odezvu, mapu jako takovou ale nevidíte. Myslím si, že mobilní asistenti jsou neuvěřitelně mocní. Jejich inteligence bude každým rokem růst. Budou pro nás dělat daleko více, ovšem role obrazovky bude stále důležitá”.

Chytré telefony se jeví jako ideálním pomocníkem pro plnění většiny úkolů, které v rozhovoru Schiller zmínil. Ovšem různé další přístroje, jako je Echo nebo Home Google, jsou na ovládání o něco složitější – používají se tedy jen na kontrolu aktuálního počasí, přehrávání hudby nebo ovládání inteligentních „gadgetů“.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat