ZUK Mobile pravděpodobně skončí

ZUK Mobile pravděpodobně skončí
2017-04-27T08:19:43+02:00
• 27. 4. 2017

Před takřka dvěma lety byl představen první mobil pod značkou ZUK. Ta spadá do portfólia Lenova, které chtěla pod tímto označením produkovat smartphony s dobrým poměrem ceny a výkonu. Dalo by se říci, že ZUK Mobile měl uspět stejně jako Honor společnosti Huawei.

První mobily jen tak nezapadly mezi ostatními zařízeními dalších výrobců. V poslední době také získaly kompletnější podporu LTE síti v Evropě, díky čemuž si našly cestu i do naší země. Po 22 měsících existence se začínají objevovat informace kolem konce této značky. Zatím se sice nejedná o oficiální informace, ale změna by odpovídala nedávnému oznámení strategických kroků společnosti Lenovo.

Lenovo totiž chce všechny své sub-značky seskupit pod označení Lenovo Moto. Zde také spekuluje, že by mohlo dojít k návratu celého názvu Motorola, ale na to si budeme muset počkat.

ZUK 3 nebude

Součástí nepotvrzených informací je také zpráva ohledně dalšího top modelu ZUK 3. Jednoduše řečeno, neobjeví se na trhu, aspoň ne pod tímto názvem. Údajně by se ZUK 3 mohl představit světu v rámci nové linie Lenovo Moto. Bohužel nevíme, jestli k tomu dojde, nebo ZUK 3 bude úplně zrušen.

Kromě toho by Lenovo mělo využít ZUK UI prostředí pro smartphony Moto. Ty by tak přišly kompletně o čistou podobu systému Android. Nemusíte se ale bát, jelikož ZUK UI by se mělo objevit jen na modelech prodávaných v Asii. Do Evropy se budou stále dodávat mobily s čistým Androidem.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat