iPhone 8 – další nákres napovídá použití bezdrátového nabíjení aktualizováno

iPhone 8 – další nákres napovídá použití bezdrátového nabíjení [aktualizováno]
2017-04-27T15:45:26+02:00
• 27. 4. 2017
4

Aktualizováno 27. 4. 2017

Napříč celým internetem kolují zcela nové informace. Podle všeho se u iPhonu 8 dočkáme přítomnosti bezdrátového nabíjení. Otázkou však je, zda se Apple připojí k ostatním výrobcům a telefon vybaví Qi standardem (zařízení je potřeba položit na podložku), anebo jestli představí revoluci nabíjení na delší vzdálenost. Apple by také podle úniků měla být vůbec první společností, která své Touch ID implementuje do displeje.

Aktualizováno 24.4.2017

Na internetu se během dne objevilo hned několik dalších fotografií zachycující právě dosud nepředstavený iPhone 8. Jedná se o pouhé makety.

Přímo před našimi zraky se poodhaluje další velký únik zachycující právě dosud nepředstavený iPhone 8. Podle uniklých fotografií disponuje se zcela přepracovaným designem, který vychází z původního konceptu iPhonu 4, jenž Steve Jobs přirovnával ke „starému a krásnému fotoaparátu Leica“.

Přesně před sedmi lety byl iPhone 4 nalezen na podlaze v baru v San Jose. A později se objevily jeho další snímky. Mimochodem, již v březnu roku 2014 tovární pracovník uvnitř společnosti Foxconn nechal uniknout fotografii zachycující design iPhonu 6. Mějte na paměti, že tyto snímky byly pořízeny přesně půl roku před tím, než byl samotný telefon představen široké veřejnosti.

Před pár hodinami se na internet dostal zcela nový schematický diagram, který údajně pochází právě z továrny Foxconnu, a odhaluje konečný design modelu iPhone 8.

Mělo by se jednat o zařízení s 5,8palcovým OLED displejem a krycím 2,5D sklem. Jak již předtím prohlásil důvěryhodný analytik Ming-Chi Kuo, přední kamera nabídne nový 3D skener s možností rozpoznávání obličeje. Apple zřejmě s touto technologií měl nějaké problémy, což by mohl být jeden z důvodů, proč bylo představení telefonu oddáleno.

Zajímavou informací však je, že boční tlačítka nebudou mechanická. Podle všeho nebude možné tlačítko stisknout, ovšem při nastavení hlasitosti či zapnutí telefonu ucítíte hmatovou zpětnou vazbu. Zřejmě zde bude použita podobná technologie Haptic, kterou disponuje domovské tlačítko aktuální vlajkové lodě (iPhone 7).

Tlačítko pro napájení bude mít zřejmě několik funkcí, neboť je delší než obvykle. Díky nákresům dokonce už i víme, kde bude umístěné Touch ID. Na zadní straně telefonu se udála taktéž „menší“ změna. Design duálního fotoaparátu by mohl být podle zdrojů navržen svisle (což vypadá opravdu zvláštně).

Uniklé snímky berte spíše s nadsázkou, nemusí se nutně jednat o finální design. Zda jsou informace a uniklé fotografie pravdivé, zjistíme až koncem tohoto roku.

Zdroje: phonearena.com, 9to5mac.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ondřej Koelbl

24. 4. 2017, 21:18

Tak tomu taky nevěřím… Ten reproduktor v displeji je hrozný..A ten duální foťák na kraji… No… Jsem zvědavý jak to dopadne :)

Milan Strnadel

24. 4. 2017, 19:20

Tomu nevěřím :)

No jestli se jim podařilo umístit přední čidla a fotoaparát pod displej, tak jim tleskám..

Zdeněk Koutský

VIP 24. 4. 2017, 16:29

Docela revoluce ne? :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat