Twitter podporuje dvoufaktorové ověřování

Twitter podporuje dvoufaktorové ověřování
2017-04-20T09:43:29+02:00
• 20. 4. 2017

Doposud nabízel Twitter pro zvýšené zabezpečení účtu možnost generování jednorázových kódů přímo pomocí aplikace ve smartphonu či jeho zasláním prostřednictvím SMS. Nově Twitter umožňuje dvoufaktorové ověřování pomocí aplikací jako Google Authenticator a podobně. Popravdě nejde úplně o novinku, tato možnost je uživatelům k dispozici zhruba od začátku února, nicméně ze strany Twitteru nebylo o zavedení této funkce nijak informováno.

Pokud se více zajímáte o bezpečnost a dbáte o zabezpečení svých účtů, můžete si tedy nyní nastavit tento prvek i u Twitteru. Postup je jednoduchý, vše lze povolit přímo z nastavení na webu. Po přechodu do nastavení se ocitnete na stránce s všeobecným nastavením účtu, kde se také rovnou nachází možnost „Ověřovat žádosti o přihlášení“. Tu musíte mít povolenou.

Následně je třeba kliknout na tlačítko „Nastavit aplikaci generující kódy“. Objeví se okno, kde jste vyzváni k naskenování QR kódu či přepsání tajného klíče v případě, že nemůžete naskenovat QR kód. Po spárování s aplikací již stačí jen zadat nově vygenerovaný kód do volného políčka. Poté již budete při každém novém přihlášení vyzvání kromě hesla k zadání kódu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat