Samsung začne vyrábět 7. generaci OLED displejů

Samsung začne vyrábět 7. generaci OLED displejů
2017-04-24T16:29:41+02:00
• 24. 4. 2017
1

V současné době největší výrobce OLED displejů pro chytré telefony na světě s více než 95% podílem na trhu, společnost Samsung Display chystá ještě posílit svůj aktuální podíl a má tomu právě napomoct spuštění sedmé generace OLED displejů pro telefony. Zatímco ostatní producenti ve stejném oboru neustále pracují se šestou generací OLED panelů, tak jihokorejský gigant jim již brzy rovnou odskočí o jednu generaci.

Nová výrobní linka má začít produkovat první OLED panely v příštím roce. Kromě těch základních se budou postupně přidávat skládací OLED displeje, COP (chip-on-plastic) OLED známé například z Galaxy S8/S8+ a 4K OLED displeje. Skládací OLED panel by se měl stát základní stavební jednotkou pro modelovou řadu Galaxy X, kterou zkusí vyrábět asi koncem tohoto roku ve formě zkušebního prototypu.

Druhá verze COP OLED bude sloužit dalším generacím modelu Galaxy S. Poslední varianta 4K OLED je určena pro 5,5palcové displeje, jejímž výsledkem má být hustota pixelů 801 PPI. To nehraje moc do karet spekulacím, které Galaxy Note 8 připisují 6,4palcový panel, a tedy hustotu „pouze“ 770 PPI. Nakonec nová generace přinese opět větší kvalitu nebo menší energetickou náročnost na baterii.

Zdroj: theinvestor.co.kr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

To jsou kluci šikmooký šikovný, jen aby se ten jejich soused ještě víc nezbláznil a nerozpoutal další zničující válku…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat