Aplikace Google získává možnost editace snímků obrazovky

Aplikace Google získává možnost editace snímků obrazovky
2017-04-14T06:59:29+02:00
• 14. 4. 2017

Google přichází v rámci své aplikace pro vyhledávání s novou funkcí, která je momentálně dostupná pro vybrané uživatele v rámci beta testování. Pokud v rámci této aplikace pořídíte snímek obrazovky, dojde k automatickému otevření nabídky pro sdílení snímku, kde Google nabízí dvě nové položky – ořiznutí a kreslení.

O této funkci se již chvíli ví, ale až nyní se můžeme všichni podívat, jak vlastně v praxi funguje. Jeden z uživatelů, který již mají novinku aktivní, pořídil videozáznam celého procesu a podělil se o něj na síti Reddit.

Nové možnosti editace se bohužel nevztahují na celý systém, ale jen na tuto konkrétní aplikaci. I to ale přijde vhod ve chvíli, kdy chcete poslat jen část výsledků vyhledávání či do snímku něco zakreslit. K oříznutí asi není třeba příliš sdělovat – objeví se rámeček a jeho přesouváním a změnou velikosti určujete oblast snímku, která se zachová. Pro kreslení je pak k dispozici celkem 6 barev a je zde možnost vrácení se o krok zpět.

Jak již bylo řečeno, momentálně je funkce dostupná jen v rámci betaverze a pravděpodobně je její aktivace nutná na straně serveru. Disponujeme totiž dokonce novější verzí, než na které byla funkce zachycena do videa výše, a i přes to nám stále nové možnosti nejsou nabízeny. Na veřejné vypuštění si tedy budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat