Samsung Galaxy Note 8 pravděpodobně nabídne 4K displej, 6 GB RAM a mnoho dalšího

Samsung Galaxy Note 8 pravděpodobně nabídne 4K displej, 6 GB RAM a mnoho dalšího
2017-03-25T08:35:45+02:00
• 25. 3. 2017
3

Nová vlajková loď od Samsungu, Galaxy S8 a Galaxy S8+, pomalu a jistě klepe na dveře. Oficiálního představení se dočkáme již příští týden, přesněji 29. března v New Yorku. Byli jsme svědky hned desítek úniků tohoto telefonu. Nicméně, ještě zajímavějším tématem je podle mého názoru řada Galaxy Note.

Po neúspěšném modelu Note 7 se nějaký čas spekulovalo o možném ukončení této velmi populární řady. K tomu nakonec nedojde. Samsung se rozhodl, že své zbraně jen tak lehce nesloží. Již v lednu se v jednom rozhovoru DJ Koh rozplýval nad novou generací a prohlásil „přivedu zpátky lepší, bezpečnější a velmi inovativní Galaxy Note 8“.

Dlouhou dobu jsme si všichni lámali hlavu nad tím, co vlastně slovem „inovativní“ jeden ze zaměstnanců jihokorejské společnosti myslel. Nyní už to však konečně víme, a to díky čínskému blogu, který se věnuje právě technologiím. Ten získal velmi reálný „oficiální“ nákres modelu Note 8. Podle všeho by se nemělo jednat o kdovíjaký průkopnický telefon, nebo snad ano?

Chipset

Nadcházející generace Galaxy Note 7 údajně dorazí s procesorem Snapdragon 835 nebo Exynos 9-series. Dle názoru čínského zpravodajského blogu, se kterým se mimo jiné ztotožňuji, bude telefon disponovat zcela novým procesorem. Dosud Samsung představil jen Exynos 8895, jehož debut vypukne s příchodem Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Podle tajného výpisu však bude model Note 8 disponovat úplně novým procesorem Exynos 9810. Ten bude nejen výkonnější než 8895 pro Galaxy S8, ale také mnohem úspornější. Pokud jsou tyto informace pravdivé, mohla by řada Galaxy Note získat zcela nový nádech.

Paměť

Samsung Galaxy Note 8 bude štědrý také v oblasti operační paměti. Ta by podle všeho měla mít velikost hned 6 GB. Co se týká vnitřní paměti, mohli bychom se dočkat až 256 GB. Pakliže by Samsung skutečně přistoupil na takto velké vnitřní úložiště, vybízí se jedna otázka – zabije technologický výrobce staré microSD karty? Podle uniklých informací ano, ovšem já osobně bych byl v tomto případě opatrný a zprávě příliš moc nevěřil.

Displej a design

Galaxy Note 8 by měl nabídnout 6,4palcový displej typu Super AMOLED s rozlišením 4K, přesněji 3840 × 2160 px. Podle nákresu bude celý design vycházet z konceptu Galaxy S8, což znamená, že by telefon měl nabídnout poměr stran 2,05:1.

Z výpisů je zřejmé, že zařízení bude podporovat funkci S-Pen, kterým se mimo jiné celá řada Note mezi uživateli proslavila. USB-C port a 3,5 mm jack konektor je pak samozřejmostí. Na vrchu se pak nachází slot pro SIM a microSD karty. Na levé straně najdeme tlačítko pro vyvolání hlasového asistenta Bixby a ovládání hlasitosti. Součástí novinky bude mimo jiné také audio technologie značky Harman.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Kdyby raději odstranili ze systému veškerý Samsung balast, bylo by mnoho uživatelů vděčnějších. 4K v telefonu už je navíc k ničemu, leda s lupou ;-)

Zdeněk Koutský

VIP 26. 3. 2017, 16:30

Takzvaný Samsung balast náhodou v poslední době funguje skvěle. Samsung opravdu zapracoval na optimalizaci…je ale pravda, že stále nedosahuje také optimalizace, jako klasický Google Android.

Co se týká 4K rozlišení. Jedná se o poměrně důležitou součást telefonu, neboť se společnosti připravují na podporu VR technologie.

Proti VR nemám v podstatě nic, ale rozhodně nevidím budoucnost VR v koukání zblízka na malý displej telefonu. Větší šanci dávám účelovým VR zařízením, helmám atp. Balast je balast, snaží se nahrazovat funkce, které již v systému jsou, což je přinejmenším zbytečné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat