Telegram pro Android získává podporu vlastních témat a jejich editaci

Telegram pro Android získává podporu vlastních témat a jejich editaci
2017-02-23T07:45:05+02:00
• 23. 2. 2017

Komunikační služba Telegram získává stále více na popularitě. Jedná se o tzv. instant messaging službu založenou na open source základech a běžící v cloudu poskytovatele. Služba je silně multiplatformní, takže ji lze spustit jak na mobilních zařízeních s Androidem, iOS a Windows Phone, tak i jako aplikaci pod Windows, Mac OS a Linuxem. Její hlavní doménou je bezpečnost, na kterou autoři kladou veliký důraz. Telegram poskytuje mnoho bezpečnostních prvků jako například silné end-to-end šifrování, soukromý chat, časovač pro automatickou destrukci zpráv, nebo omezení přeposílání zpráv dalším uživatelům.

Poslední verze aplikace pro Android přináší novinku v podobě podpory uživatelských témat. V nabídce jsou tři předinstalovaná témata: Default, Blue a Dark. Tmavé téma oceníme obzvlášť v noci, kdy nechceme, aby telefon tolik svítil do očí.

Nově, v rámci poslední aktualizace, si můžeme vytvářet i svá témata, která lze následně skrze editor podrobně barevně přizpůsobit. Pokud se budeme chtít inspirovat, můžeme jít na Telegram kanál @Themes , kde se nachází velké množství témat vytvořených ostatními uživateli. Pokud jste uživatelé operačního systému iOS, tak nezoufejte. I pro tento systém je aktualizace v plánu a to v řádu několika následujících týdnů.

  

Poznámka autora

Službu Telegram založil v roce 2013 Pavel Durov, jako protest proti tajné ruské službě FSB, která po Durovovi žádala smazání profilů skupin na sociální síti VKontakte. Tito uživatelé se údajně měli dopustit protivládních protestů. Durov se proto rozhodl vyvinout nástroj, přes který budou mít možnost uživatelé komunikovat soukromě a bezpečně. Přes službu Telegram je možné zasílat zprávy, fotografie, videa a soubory libovolných formátů a to až do velikosti 1,5 GB. Rovněž je možné vytvářet skupiny  až o 1 000 uživatelích a kanály pro libovolný počet členů.

Díky anonymitě a zabezpečení, které Telegram nabízí, se stal terčem nejednoho kybernetického útoku a je v nelibosti mnoha bezpečnostních složek po celém světě. Telegram je totiž mimo jiné vnímán jako nástroj zneužívaný ke komunikaci mezi teroristickými skupinami a to hlavně díky tomu, že není kontrolován žádným ze známých softwarových gigantů jako jiné služby nabízející rovněž bezpečnou a šifrovanou komunikaci.

logo-app Telegram Telegram Messenger LLP Zdarma ANDROID logo-app Telegram Messenger Developer Zdarma iOS

[winphone cena=“]9wzdncrdzhs0[/winphone]

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat