Tablet 2v1 navíc v nerozbitném provedení za nízkou cenu – Archos 101 Saphir

Tablet 2v1 navíc v nerozbitném provedení za nízkou cenu – Archos 101 Saphir
2017-02-25T14:09:55+02:00
• 25. 2. 2017

Francouzská společnost Archos vyrábí od února letošního roku tablety pro společnost Kodak. Ještě se však rozhodla pokračovat ve vlastní produkci bez většího partnera. A ještě před zahájením MWC v Barceloně představila odolný tablet Archos 101 Saphir.

archos 101 saphir

Nízká cena, nižší parametry

Nový tablet bude dostupný před začátkem léta a svojí cenovkou bude cílit na veliké množství potencionálních kupujících. Cena klesla na 150 eur, čili v přepočtu 4000 Kč. A kromě ceny klesly i parametry. Archos osekal tablet na co největší možné minimum. Desetipalcový tablet nabídne pouhý 1 GB operační paměti spolu se slabý čtyřjádrovým procesorem od MediaTeku MT8163 s frekvencí 1,3 GHz a typem jádra A53. Je osazen grafickým čipem ARM Mali T720 MP2 a nabízí 16 GB interního úložiště.  Rozlišení desetipalcové obrazovky taktéž není nijak oslňující, pouhých 1280 na 800 pixelů. Baterie dosáhla kapacity 6000 mAh, což podle slov výrobce zaručí 5 hodin přehrávání videa. Teoreticky jeden den používání na jedno nabití je možný.

Z dalších parametrů je zde slabý fotoaparát na zadní části s 5 MPx a na přední s 2 MPx a video je možné nahrát v rozlišení HD. Nabíjení je možné přes USB-C. Operační systém je Android 7.

Archos 101 Saphir je však specifický kvůli svému tělu, které je pogumované a odolné vůči poškození. Zároveň je odolný proti otřesům, vodě a prachu. Firma však neudává, zda je tablet certifikován podle IP 6x, nebo nikoli. Navíc je možné k němu připojit i klávesnici. To z něj dělá jakýsi typ tablet PC, čili máte 2v1.

archos 101 saphir

Zdroje: pocketnow.com, archos.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat