Apple odebral stránku ke zjištění, zda je iPhone kradený

Apple odebral stránku ke zjištění, zda je iPhone kradený
2017-02-01T13:00:13+02:00
• 1. 2. 2017
2

Jedna z cest, jak zjistit, zda je vámi kupovaný iPhone z druhé ruky kradený, byla nyní Applem odstraněna. Jednalo se o webovou stránku, kam mohl kdokoliv zadat IMEI daného zařízení a zjistit, zda byl iPhone označen uživatelem jako kradený. Tím pádem daný iPhone nelze používat a je z něj pouze cihla.

Jednalo se o tuto webovou stránku. Dnes při přechodu na tento web dostanete jen chybovou hlášku. Na oficiálních stránkách Applu ještě nedávno visel odkaz s příslušným textem, celý tento odstavec o této stránce byl však také smazán. Tím pádem pravděpodobně nejde o nějakou dočasnou chybu. Potenciální kupci bazarových iPhonů tak mají dnes mnohem složitější ověřit si, zda není daný iPhone kradený. Samotná služba však funguje beze změny.

 
Před a po

Pokud je totiž váš iPhone ukraden a máte aktivovanou funkci Find My iPhone (která je ve výchozím stavu aktivovaná), váš telefon zloděj nemůže aktivovat na jiný účet. Může ho sice celý zformátovat, poté je však stále blokován na váš iCloud účet. A toto nelze obejít. Mnoho takto zablokovaných iPhonů pak končí na serverech typu sBazar, Aukro či eBay. A právě toto se dalo ověřit na dané dnes již neexistující stránce.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Kulisek Kulich

6. 2. 2017, 12:32

A důvod je neznámý?

Miroslav Růžička

VIP 6. 2. 2017, 18:32

Ano, důvod není znám

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat