Xiaomi odhalilo chytrou koloběžku Mijia

Xiaomi odhalilo chytrou koloběžku Mijia
2016-12-21T08:15:26+02:00
• 21. 12. 2016

Nový dopravní prostředek odtajnila společnost Xiaomi, od které vůbec nejde o první zařízení tohoto typu. Chytrá koloběžka dostala název Mijia a jde o jednu z alternativ k elektrickému kolu QiCycle, k jehož uvedení došlo teprve koncem června tohoto roku. Oproti němu je dnešní novinka daleko menší, při jejím přenášení vás to nebude stát tolik sil a také hlavně prodejní cena vychází o něco lépe.

xiaomi-mijia-1

Na jedno nabití 280Wh baterie, kterou mimo jiné dodala společnost LG, dokážete urazit až 30 kilometrů. Pokud ovšem vaše hmotnost nepřesahuje 75 kg. Přitom maximální rychlost může být až 25 kilometrů za hodinu, což zaručí pohonná jednotka s výkonem 500 W. Systém KERS (Kinetic Energy Recovery System) umí převádět kinetickou energii na elektrickou, takže například při jízdě z kopce zvýšíte výdrž baterie.

Technologie E-ABS (duální brzdový systém) zajistí brzdnou dráhu do 4 metrů. Ze základní výbavy jistě potěší přítomný tempomat nebo možnost synchronizace dat přes mobilní aplikaci, kde zjistíte aktuální rychlost, úroveň nabití baterie či aktuální dojezd. Celá koloběžka váží 12,5 kilogramu a barevné varianty jsou dvě – bílá/černá. Prodej byl oficiálně zahájen 15. prosince za cenu 2 000 čínských jüanů (tj. cca 7 430 Kč).

xiaomi-mijia-4 xiaomi-mijia-5 xiaomi-mijia-6 xiaomi-mijia-8 xiaomi-mijia-9 xiaomi-mijia-7 xiaomi-mijia-3 xiaomi-mijia-10 xiaomi-mijia-2 xiaomi-mijia-11 xiaomi-mijia-12

Zdroj: en.miui.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat