ZTE začalo prodávat véčko Cymbal-T

ZTE začalo prodávat véčko Cymbal-T
2016-11-06T16:35:59+02:00
• 6. 11. 2016

Výrobu véčkových telefonů neudržuje při životě jen společnost Samsung, jak by se mohlo na první pohled zdát. Svůj nový pokus teď představila společnost ZTE a oficiálně představila model nesoucí název Cymbal-T. Zařízení nemá ve srovnání s konkurencí žádnou nadstandardní výbavu, ale nenáročné uživatele určitě uspokojí. Čínský výrobce dokonce již stihl spustit prodej odemčené verze, takže telefon v konečném výsledku rozjedete i mimo Spojené státy.

zte-cymbal-t-2 zte-cymbal-t-1

Dotykový displej ukrytý uvnitř konstrukce má úhlopříčku 3,5 palce. Hardwarovou část zastupuje čtyřjádrový procesor Snapdragon 210 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,1 GHz, operační paměť RAM o velikosti 1 GB a interní úložiště s kapacitou 8 GB. Případný nedostatek místa řeší slot pro paměťové microSD karty pouze do výše 32 GB. Záznamy bude možné pořizovat 5megapixelovým fotoaparátem nebo 2MPx kamerkou.

Mezi zbývající funkce patří Bluetooth 4.0, WiFi, GPS či podpora sítí 4. generace. Softwarovou stránku v základu zaštiťuje systém Android v předinstalované verzi 5.0 Lollipop, což je na dnešní poměry poměrně stará verze. Do budoucna zbývá doufat alespoň v jednu aktualizaci minimálně na předposlední verzi 6.0 Marshmallow. Prodejní cena začíná u hranice 99,95 dolarů (tj. cca 2 424 Kč bez daně).

zte-cymbal-t-1

Zdroj: zteusa.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat