Myslíte si, že máte trpělivost? Tak zkuste hru Rolling Sky

Myslíte si, že máte trpělivost? Tak zkuste hru Rolling Sky
2016-11-02T07:15:42+02:00
• 2. 11. 2016

Domníváte-li se, že máte značnou míru trpělivosti, dokážete se ovládat, když vás někdo naštve a taktéž máte skvělý postřeh a bryskní reakce? O tom, zda vše výše zmíněné máte, vám napoví nová hra Rolling Sky.

Poměrně dobře známé herní studio Cheetah Games, které se proslavilo například hrami, jako je Don´t Tap The White Tile nebo Piano Tiles 2, v letošním roce představilo další hru nesoucí název Rolling Sky. Ta vám pěkně procvičí nervy.

rollingsky-642x355

Hra spadá do kategorie časově nenáročných her, které si pustíte při typickém čekání na hromadnou dopravu. Pro ovládání stačí jen jeden prst, kterým na displeji posouváte kuličku doleva a doprava. Jedna hra trvá od několika sekund až do tří, čtyř minut, než dokončíte celou jednu úroveň. Vždy záleží, jak moc jste šikovní a jak se vám daří.

O co ve hře jde?

Princip hry je jednoduchý. Snažíte se dostat kuličku po chodníčku v nebesích až do cíle a během cesty se vyhýbáte všem překážkám a během toho ještě sbíráte drahokamy. Dovést kuličku až do cíle už však není tak jednoduché, jak se zdá. Prvních pár her skončíte ani ne po pěti vteřinách, protože se před vámi začnou objevovat z chodníčku rostoucí předměty, do kterých když narazíte, tak zničí kuličku a hra pro vás končí.

Taktéž je problém v tom, že nebeský chodníček je místy poměrně úzký, či dokonce chybí kompletně. Pro překonání prázdných míst musíte najet na speciální dlažební kostku, která vás přenese přes prázdné místo. Pokud se tedy zvládnete bravurně vyhýbat nebezpečným překážkám, zvládnete-li balancovat na okraji chodníčku a zavčas si všímat speciálních kostek, které vám umožní skok, tak jsou tu ještě další nástrahy.

maxresdefault
Rychlost jedoucí kuličky je zarážející již při prvním levelu a každou vyšší úrovní se navíc rychlost zvyšuje. Celkem je zde deset úrovní a jedna bonusová. Mimo rostoucích předmětů před vámi, jsou zde i věci, které vás ničí svrchu, nebo zepředu, kdy na vás vypálí laserová zbraň.

A mimo jiné se občas propadne podlaha, takže musíte správně sledovat, které dlažební kostky jsou ty zajištěné, a které se propadávají. Výhodou pro obranu před překážkami na cestě je štít, který aktivujete před samotným startem. Štít platí jako ochrana během celé jedné úrovně na zničení jedné překážky. Na začátku má každý hráč tři štíty, po jejich vypotřebování lze získat další sledováním reklam.

screenshot_20161030-095225
Nevýhodou Rolling Sky je, že máte pouze deset kuliček, po vypotřebování musíte buď čekat dvě minuty, než se vám kuličky obnoví, nebo se podíváte na půlminutové reklamní video, které doplní kuličky okamžitě. Toto vás značně zdržuje. Ve hře jsou navíc přítomné otravné reklamy, které se vám občas objeví přes celou obrazovku, když s kuličkou nedojedete do cíle.

Vývojáři se snaží přimět hráče ke koupi placené verze tím, že jim za necelých sedmdesát korun českých odstraní trvale veškerý reklamní obsah a dostanou neomezený počet kuliček. Jelikož čekací čas na nové kuličky je značně prudérní, tak tento upgrade na placenou verzi alespoň trochu uklidní vaše dost již napnuté nervy z toho, že pořád padáte, nebo do něčeho při vysoké rychlosti narážíte. Další nevýhodou je absence checkpointů, které by usnadnily absolvování určité úrovně, protože při každé nehodě musíte začínat na startu, a nikoli na nějakém bodě na cestě, kterým jste již prošli.

screenshot_20161030-095420

Halloweenský update

Postřehová hra nedávno získala aktualizaci, při které byl přidán halloweenský level, který však není přístupný automaticky. Hráč již musí mít dokončený jeden celý level, aby získal jeden přístupový klíč. K trvalému odemčení je zapotřebí mít klíče tři, čili mít dokončení tři levely. Pro krátkodobé otevření levelu se stačí podívat na půlminutové video.

screenshot_20161030-095442

Náročnost hry je patřičně oceněna v Google Play herním profilu, protože za splnění jednoho levelu získáte rovných deset tisíc zkušeností, což je hodně, oproti běžným achievementů (úspěchů) u jiných her, které jsou většinou do dvou tisíc zkušenostních bodů. Každopádně hra není určená pro menší děti, jelikož rychlost a náročnost je opravdu vysoká. Rolling Sky není hratelná, pokud máte příliš suché prsty, nebo naopak moc příliš vlhké, hra se totiž špatně ovládá a vy pro zvládnutí ovládání potřebujete přesné reakce dotyku.

logo-app Rolling Sky Cheetah Games Zdarma ANDROID logo-app Rolling Sky Developer Zdarma iOS

Hra byla testována na smartphonu Oukitel U7 Plus, na který připravujeme recenzi.

TIP: Pokud jste si odzkoušeli všechny úrovně a nejde vám ani jedna, zaměřte se na tu nejjednodušší a tu opakujte stále dokola. Po nějaké době se trať naučíte nazpaměť a víte, kudy projet a čemu se vyhnout. Trocha trpělivosti vám pomůže překonat náročnou trať.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat