Facebook Marketplace přichází do Česka aktualizováno

Facebook Marketplace přichází do Česka [aktualizováno]
2017-08-14T22:00:52+02:00
• 14. 8. 2017
1

Aktualizováno 14. 8. 2017

Před rokem Facebook představil službu Marketplace, která má napomoci k lokálnímu prodávání produktů mezi uživateli. Dalo by se říci, že se jedná o alternativu k Aukru. Nyní Facebook oznámil, že dochází k rozšiřování této služby do dalších zemí, včetně té naší:

  • Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Maďarsko, Irsko, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Švýcarsko

Na obrázku výše vidíte, že mezi horní tlačítka má přibýt další, které reprezentuje Marketplace. Bohužel jej stále nemáme k dispozici. Oficiální webové stránka služby zatím není dostupná. Pakliže najdete novinku na svém zařízení, dejte nám vědět do komentářů.

Původní článek 3. 10. 2016

Firmy se snaží vytvářet funkce, o kterých si myslí, že je budou zákazníci či uživatelé potřebovat. Někdy se jedná ale o riskantní strategii, kdy ani firma netuší, jestli se novinka setká úspěchem. Nyní ale Facebook vytvořil Marketplace, což je odpověď na současný stav v rámci skupin na této sociální síti.

feed_us

Facebook si všiml, že uživatelé využívají skupiny i pro prodej a nákup nejrůznějšího zboží. Dalo by se říci, že se jedná o takovou alternativu burzy (Aukra například). Z tohoto důvodu vznikla služba Marketplace, která ve své podstatě zjednodušuje nakupování a prodej předmětů mezi uživateli.

Novinka bude k dispozici v aplikacích pro Android a iOS. Za několik měsíců bude k také webová verze. Sami uživatelé budou mít možnost vyhledávat přímo v aplikaci, co je k dispozici k prodeji. Součástí bude i možnost najít nabídky ve svém okolí.

Marketplace

Ačkoliv se zdá, že Facebook Marketplace bude konkurovat globálním službám jako eBay, nebo lokálním v podání Aukra, tak to není zcela přesné. Facebook nebude řešit doručování nebo platby. Jedná se tedy jen o funkci, která trochu zjednoduší možnost nákupu nebo prodeje.

V tuto chvíli bude Marketplace k dispozici ve státech jako USA, Velká Británie, Austrálie a Nový Zéland. Později dojde k rozšíření. Dá se tedy předpokládat, že i u nás bude tato novinka.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Štěpánek

3. 10. 2016, 19:50

v okamžiku kdy za nic neručí bych se na ně. ……. u aukra je uživatel registrován a autorizovaný přes fyzickou adresu. Na Ebay zase funguje garance refundace. Takže bez takových věcí to budou lidi používat jen jako inzertní server což nemá moc význam.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat