OnePlus nestíhá vyrábět, prodej OnePlus 3 se v Evropě na měsíc zastaví

OnePlus nestíhá vyrábět, prodej OnePlus 3 se v Evropě na měsíc zastaví
2016-08-03T19:48:35+02:00
• 3. 8. 2016

OnePlus 3 je prvním modelem od OnePlus, který lze zakoupit od prvního dne bez pozvánky. Zároveň je telefon v prodeji hned ode dne svého představení. OnePlus zvolilo tuto strategii kvůli zvýšení prodeje a uspokojení všech zákazníků, z nichž mnozí na pozvánkový systém nadávali.

Zatímco zpočátku byla dodací lhůta od objednání poměrně krátká, postupem času se neustále prodlužovala. Důvod je prostý – OnePlus jednoduše podcenilo situaci – nikdo neočekával, že zájem o novinku bude tak obrovský a poptávka nyní převyšuje nabídku. Zásob na skladech ubývá a výroba nestíhá plnit požadované množství.

OnePlus 3

Z tohoto důvodu se nyní vedení společnosti rozhodlo pro vcelku neobvyklý krok. Počínaje půlnocí 9. srpna našeho času se dočasně zastaví prodej OnePlus 3 ve vybraných státech Evropy. Konkrétně se rozhodnutí dotkne Rakouska, Belgie, Bulharska, Chorvatska, Kypru, České republiky, Estonska, Francie, Řecka, Maďarska, Irska, Itálie, Litvy, Lotyšska, Lucemburska, Malty, Nizozemí, Polska, Portugalska, Rumunska, Slovenska, Slovinska a Španělska.

Pozastavení prodeje potrvá až do 12. září 23:59, takže pokud rozmýšlíte nad koupí OnePlus 3, měli byste si pospíšit, jelikož se nezadržitelně blíží 34 denní pauza. CEO OnePlus, Carl Pei, věří, že během této doby se stihne vyrobit a naskladnit dostatečné množství telefonů, díky čemuž pak nebude čekací doba tak dlouhá.

Otázkou ovšem je, zda nehrozí, že se v budoucnu bude podobná situace opakovat. Od zahájení prodeje ještě neuplynuly ani dva měsíce a výroba se již potýká s problémy. Doufejme tedy, že během nadcházející přestávky stihne OnePlus zajistit dostatečné množství telefonů pro budoucí evropské zájemce. Těch je totiž patrně nejvíce ze všech.

Samozřejmě se naskýtá otázka, jestli se nejedná o promyšlený marketingový tah. Ten by podnítil k co nejrychlejšímu nákupu. Případně by se zvýšil zájem o nedostatkové zboží.

Zdroj: forums.oneplus.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat