Google postupně odstraní aplikace z Chromu

Google postupně odstraní aplikace z Chromu
2016-08-22T11:18:08+02:00
• 22. 8. 2016

Google se v posledních měsících snaží optimalizovat chod internetového prohlížeče. A na výraznou změnu čeká i samotný Obchod Chrome – alespoň tedy pro majitele Windows, Mac a Linux systémů. Na těchto platformách totiž postupně dojde k ukončení provozu aplikací.

chrome_obchod

Sama společnost se k této situaci vyjádřila na svém oficiálním blogu tak, že tzv. zabalené aplikace využívá přibližně 1 % všech uživatelů z výše uvedených platforem. Pokud Obchod Chrome moc neříká, tak vězte, že se na něm nachází dva typy aplikací. Zabalenou aplikací rozumíme webové aplikace, které jsou schopny fungovat lokálně a mají větší kontrolu nad samotným prohlížečem. Druhým typem jsou hostované aplikace, které jsou více méně odkazem na webovou stránku.

Google má v plánu odstraňovat postupně oba typy těchto aplikací. Pokud však vlastníte počítač se systémem Chrome OS, tak se bát nemusíte. Obchod Chrome v případě tohoto systému zůstane nedotčen. Celý proces zastavování aplikací bude trvat až do začátku roku 2018.

chrome_web_store_logo-100029795-gallery

V letošním roce se Google rozhodl omezit nově vytvořené aplikace pouze pro Chrome OS. Do druhé poloviny příštího roku pak přestane Obchod Chrome zobrazovat aplikace na platformách Windows, Mac a Linux. Až v první polovině roku 2018 dojde k úplnému vypnutí aplikací dostupných v Obchodu Chrome pro zmíněné platformy.

Uživatelé se nemusí bát, že by došlo k ovlivnění jimi nainstalovaných rozšíření. Google slíbil, že těchto rozšíření se tato změna nedotkne. Google si od této výrazné změny slibuje to, že se vývojáři odkloní od využívání Chrome API směrem k webovým aplikacím, které budou funkční na všech moderních prohlížečích, i na smartphonech a tabletech.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat