Nová funkce Nearby pro Android

Nová funkce Nearby pro Android
2016-06-10T06:08:30+02:00
• 10. 6. 2016
1

O něčem s podobným názvem jsme již v minulosti mohli slyšet. Například Nearby API. Nicméně funkce Nearby pro Android má trochu odlišný princip. Jejím cílem je pomoci uživateli objevit aplikace či stránky, které by za normálních okolností najít nemusel. Následně je mu skrze oznámení doporučena například vhodná aplikace, která by mu mohla nějakým způsobem pomoci.

Nearby pro Android

O co tedy přesně jde? V zásadě jde o to, že v Obchodu Play je doslova nepřeberné množství aplikací, z nichž každou můžeme nějak využít. Například pokud čekáme na zastávce, nebo k ní směřujeme, může se hodit aplikace pro zobrazení harmonogramu nebo složitějších spojení. V muzeu pak přijde vhod audio prohlídka, a v obyčejném obchodu čtečka čárových kódů. Díky tomu můžete zjistit, jak se měnila cena zboží za poslední měsíce.

To ale není vše. Vývojáři též mohou tuto funkci implementovat do svých stránek. Pokud pak systém, ten Googlu, zjistí, že by uživatel mohl využít aplikaci nebo stránku, kterou má v databázi, prostě mu ji skrze oznámení doporučí a rozhodnutí je už jen na samotném uživateli. Pokud na oznámení kliknete, dostanete se na příslušnou stránku – ať už tu webovou nebo Obchodu Play pro stáhnutí aplikace.

Chromecast Setup V2

A jak oznámení smažu? Pokud uznáte za vhodné je smazat, důvodem může být nepotřebná pomoc nebo nesprávná aplikace / stránka, stačí s oznámením nakládat tak, jako obvykle. Nic složitého v tom nehledejte. Nyní existuje pouze pár aplikací a stránek, které tuto funkci podporují, ale časem jich má přibývat, což je jistě dobrá zpráva.

Zdroj: android.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Jak to všechno skončí?? Jsem příznivce techniky, ale to už mi přijde moc…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat